7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalRishi Sunak va fi numit oficial marți de către regele Charles al...

Rishi Sunak va fi numit oficial marți de către regele Charles al III-lea premier al Regatului Unit

Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, va fi primit marţi în audienţă de către regele Charles al III-lea, care îl va numi oficial premier al Regatului Unit, a anunţat Downing Street într-un comunicat, relatează AFP.

Liz Truss, care a demisionat joia trecută din funcţia de premier, va ţine un discurs în faţa Downing Street în jurul orei 10:15 (9:15), apoi va merge la Palatul Buckingham pentru a fi primită de suveranul Charles al III-lea. După aceea, Rishi Sunak va fi primit de rege, care îl va însărcina cu formarea unui nou guvern. El va merge în Downing Street unde va ţine un discurs în jurul orei 11:35 (10:35 GMT), potrivit agerpres.ro.

Rishi Sunak va fi numit de regele Charles premier al Regatului Unit, devenind al treilea premier al țării în mai puțin de două luni

Sunak, în vârstă de 42 de ani şi fost ministru de finanţe, va deveni al treilea premier al Regatului Unit în mai puţin de două luni.

Rishi Sunak va fi primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani.

Aceasta va fi, de asemenea, prima nominalizare a unui prim-ministru pentru noul suveran Charles al III-lea, care a venit la tron pe 8 septembrie după moartea reginei Elisabeta a II-a.

Sunak se adresează publicului după numirea în funcția de premier al Marii Britanii

Marea Britanie se confruntă cu provocări economice serioase și are nevoie de stabilitate și unitate, a declarat luni (24 octombrie) Rishi Sunak, în primul său discurs public după ce a fost declarat lider al Partidului Conservator aflat la guvernare și viitor prim-ministru.

„Nu există nicio îndoială că ne confruntăm cu o provocare economică profundă”, a declarat Sunak. „Acum avem nevoie de stabilitate și de unitate, iar eu voi face din reunirea partidului nostru și a țării mele cea mai mare prioritate”.

Sunak, unul dintre cei mai bogați politicieni din Westminster și care va fi primul lider de culoare al țării, va fi rugat de Regele Charles să formeze un guvern, înlocuind-o pe Liz Truss, liderul demisionar care a rezistat doar 44 de zile în funcție.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Monica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, e numită de statul român în fruntea ICR Chișinău

Institutul Cultural Român (ICR) a numit-o pe Monica Babuc în fruntea filialei ICR Chișinău (Republica Moldova). Unul dintre elementele care au recomandat-o pe Monica Babuc...

Armata Română poate avea securitate cibernetică de la Microsoft

Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României a semnat un memorandum în baza căruia Armata Română ar putea beneficia de securitate cibernetică de la Microsoft. Semnarea...

Becali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

FCSB a numit un nou antrenor cu Licență Pro, după plecarea lui Leo Strizu. Alegerea lui Gigi Becali este Elias Charalambous, un tehnician cipriot...
Ultima oră
Pe aceeași temă