20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăJens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit jurnalul.ro.

Secretarul general al NATO a scris marți, pe platforma X, că a avut o „discuție bună” cu președintele Klaus Iohannis despre susținerea pentru Ucraina.

„Îi încurajez pe toți aliații să caute pentru a furniza mai multă muniție și apărare aeriană. România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO și s-a angajat să sprijine Ucraina”, susține șeful NATO.

Anterior, președintele Klaus Iohannis anunțase că a avut marți o discuție telefonică cu Jens Stoltenberg.

„Tocmai am avut o discuție substanțială cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, axată pe situația de securitate din Ucraina și din Marea Neagră”, a scris președintele Klaus Iohannis, marți, pe platforma X.

Armata Română și NATO adoptă măsuri sporite pe Flancul Estic, după ce Rusia a atacat obiective de la granița României

Ministerul Apărării Naționale al României anunță că a luat măsuri de consolidare a apărării pe întregul Flanc Estic al NATO, în colaborare cu țările aliate.

Mesajul MApN vine ca reacție la atacurile cu drone realizate de Rusia în dimineața zilei de 24 iulie 2023. Rusia a atacat obiective aflate în regiunea Odessa a Ucrainei. Concret, au fost lovite două porturi ucrainene de la Dunăre, Reni și Ismail. În acea zonă, fluviul Dunărea delimitează frontiera dintre Ronânia – țară NATO – și Ucraina.

“Cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva unor ținte civile și a unor elemente de infrastructură critică din Ucraina situate în apropierea granițelor României, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă