17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăMediuJandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe raza pădurii Ciolpani, a precizat şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, colonelul Dumitru Dumitriu, potrivit agerpres.ro.

“Este vorba despre un pui de urs, pentru că inclusiv persoana care a sunat la 112 dimineaţă, la ora 08,15, a spus că era mai mare decât un câine. A fost observat dimineaţă la ora 08,15 pe DN1 în zona localităţii Ciolpani, traversând, cum mergem dinspre Ploieşti, din partea dreaptă în partea stângă, deci din Pădurea Comoara, în Pădurea Scroviştea, în zona pădurii, nu în localitate. Am trimis două echipaje de jandarmi în zonă, de câte doi jandarmi să procedeze la toate măsurile legale care se iau. Au relaţionat cu Ocolul Silvic, cu administraţia locală, cu colegii noştri de la IPJ Ilfov, cu ISU Bucureşti-Ilfov. Se ştie de situaţie, pădurarul din zonă ştie de situaţia ursuleţului, este luat într-o evidenţă. Nu a comis niciun atac până acum, e cuminte, e un pui de urs rătăcit în zona noastră”, a declarat colonelul Dumitriu.

Acesta a arătat că, sâmbătă, până în jurul orei 12,00, puiul de urs nu a fost observat de forţele de ordine şi căutările continuă.

Şeful Jandarmeriei Ilfov a spus că nu se urmăreşte capturarea animalului, ci, după ce acesta va fi localizat, măsurile vor fi luate în cadrul unei celule de criză care se constituie în astfel de situaţii la nivelul Primăriei din localitatea în raza căreia a fost reperat.

“Îl căutăm. Nu, asta nu hotărâm noi (capturarea – n.r.), au fost anunţate asociaţiile de vânători, Ocolul silvic. Deocamdată, el trebuie să rămână în habitat. Continuăm căutările pentru a-l observa şi noi, să-l vedem, e pui de urs, e mai mare, cum e el, unde e zona pe care şi-a ales-o ca habitat şi aşa mai departe. După, intră Ocolul silvic, cu viceprimarul comunei pe raza căreia va fi descoperit habitatul ursului. Viceprimarul este preşedintele celulei de criză care se constituie cu această ocazie. Şi acolo, în celula de criză, se va stabili ce se va întâmpla. Din celula de criză mai fac parte poliţişti, jandarmi, pădurarul care se ocupă de zona respectivă şi, inclusiv, asociaţiile de vânători din zona respectivă”, a explicat el.

Colonelul Dumitriu a recomandat cetăţenilor din zonă să nu încerce să se apropie de puiul de urs, dacă-l zăresc, având în vedere că este vorba de un animal sălbatic.

“Populaţia trebuie să ştie că este vorba despre un pui de urs, nu despre un urs, să ţină distanţa, să nu se apropie, chiar dacă este pui de urs, pentru că este un animal sălbatic şi nu ştim cum poate reacţiona şi că forţele de ordine, în continuare, procedează la căutarea puiului de urs”, a transmis şeful Jandarmeriei Ilfov.

ISUBIF a emis sâmbătă un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populaţiei din localităţile Ciolpani şi Snagov.

Final fericit pentru un pui de urs la barajul Vidraru. Cum a fost salvat de un jandarm

Un jandarm care asigura paza obiectivului „Baraj Vidraru”, în punctul conductei de aducțiune, a observat, duminică, un pui de urs care a căzut de pe versant pe carosabil.

A fost solicitat un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Arefu care au preluat puiul de urs, care nu se mai mișca, dar nu prezenta răni vizibile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă