7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentISU a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria victimelor de la...

ISU a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria victimelor de la Colectiv

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București Ilfov a transmis pe internet un mesaj de condoleanțe, în memoria victimelor de la clubul Colectiv.

Mesajul a fost publicat la data de 30 octombrie 2022, când s-au comemorat șapte ani de la tragedia de la Colectiv.

“Păstrăm în suflet sentimente care nu vor fi date uitării. Dumnezeu să-i odihnească”, este mesajul postat de ISU pe internet.

În incendiu sau ca urmare a acestuia au murit 65 de oameni, aflați, la acel moment, în interiorul clubului. 185 de oameni au fost răniți.

ISU București Ilfov este una dintre instituțiile care a participat, cu echipajele sale, la stingerea incendiului și la salvarea răniților. Pe de altă parte, ISU București este și instituția care a fost acuzată că a tolerat activitatea clubului, deși clădirea nu respecta normele de securitate la incendiu. Doi ofițeri de la ISU București au fost condamnați la pedepse cu închisoare în procesul Colectiv.

Dintre persoanele condamnate, cea mai cunoscută este Cristian Popescu Piedone, care în anul 2015 era primar al Sectorului 4. Ulterior, Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4. Totuși, el a candidat la funcția de primar al Sectorului 5 și chiar a câștigat alegerile. În anul 2022, Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel la patru ani de închisoare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

INCREDIBIL! Sala polivalentă din Slatina va costa mai mult decât cea de la Iași și din Budapesta

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a anunțat construirea a două săli polivalente la Iași și Slatina, dar, surprinzător, investiția din municipiul reședință a județului...

Revolut Bank lansează în România primul său produs de economisire cu dobândă – conturile de economii direct în aplicație

Revolut, super-aplicația financiară globală cu peste 40 de milioane de clienți din întreaga lume, lansează depozitele de economii cu dobândă anuală pentru cei peste...

Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această ţară nordică ce şi-a exprimat dorinţa de a adera la Alianţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă