7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalIsraelul îl acuză pe secretarul general al ONU că se aliază cu...

Israelul îl acuză pe secretarul general al ONU că se aliază cu Hamas

Guvernul israelian l-a acuzat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că este de partea Hamas, în contextul în care înaltul oficial portughez a cerut o încetare a focului în Gaza.

Apelul lui “Guterres de a se alia cu Hamas şi de a cere încetarea focului îi dezonorează poziţia”, a scris ministrul de externe israelian Eli Cohen pe reţeaua de socializare X.

Cohen a adăugat că “invocarea articolului 99, în condiţiile în care nu a fost folosit pentru războiul din Ucraina sau (…) din Siria, este un alt exemplu de luare de poziţie parţială şi unilaterală din partea lui Guterres”.

“O încetare a focului în acest moment ar împiedica prăbuşirea organizaţiei teroriste Hamas, care comite crime de război şi crime împotriva umanităţii şi i-ar permite să continue să conducă Fâşia Gaza”, a avertizat el.

Cohen şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Statele Unite “pentru sprijinul acordat în continuarea luptei pentru aducerea ostaticilor acasă şi eliminarea organizaţiei teroriste Hamas, ceea ce va aduce un viitor mai bun regiunii”.

La rândul său, ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a scris pe aceeaşi reţea de socializare că “o încetare a focului premiază Hamas şi spune adio ostaticilor reţinuţi în Gaza”.

“Sprijiniţi Israelul în misiunea noastră: luptăm pentru viitorul nostru şi luptăm pentru lumea liberă”, a spus el.

Gallant a mulţumit, de asemenea, Statelor Unite pentru “leadership-ul lor îndrăzneţ” în sprijinul Israelului.

Într-o declaraţie, Hamas a condamnat vetoul Washingtonului asupra unui proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care cerea încetarea focului în Gaza. ”Considerăm că este o poziţie imorală şi inumană”, a transmis gruparea islamistă palestiniană, scrie Agerpres.

Hamas a mulţumit ţărilor care s-au pronunţat în favoarea încetării ostilităţilor, printre care a citat Rusia, China şi “Grupul Arab”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă