8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalIsraelul a atacat Fâșia Gaza chiar în prima zi a armistițiului

Israelul a atacat Fâșia Gaza chiar în prima zi a armistițiului

Armata Israelului a atacat ţinte Hamas din Fâşia Gaza chiar înainte ca armistiţiul convenit să intre în vigoare, au anunţat forţele de apărare israeliene (IDF).

Militarii israelieni au distrus miercuri dimineaţa intrarea într-un tunel din care apăruse un terorist Hamas care a tras în soldaţi, a explicat pe Telegram armata israeliană.

Militarii au descoperit de asemenea terorişti şi arme într-un imobil folosit de Hamas, teroriştii fiind ucişi şi clădirea distrusă, au adăugat IDF.

Miercuri dimineaţa devreme guvernul israelian a aprobat un acord cu Hamas privind o încetare a focului de patru zile şi eliberarea câtorva zeci de ostatici în schimbul eliberării de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene. Începutul exact al armistiţiului urma să fie anunţat în termen de 24 de ore, potrivit autorităţilor din Qatar, care au mediat acordul.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat că războiul din Fâşia Gaza va continua până când guvernul său îşi va îndeplini toate obiectivele, acestea incluzând eliminarea Hamas, întoarcerea tuturor ostaticilor şi a persoanelor dispărute şi garanţia că Gaza nu mai reprezintă o ameninţare pentru Israel.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Plătim mai mult pentru buchetele de 1 și 8 martie

Încă puțin până sosește primăvara, perioadă pe care o dedicăm mamelor, prietenelor, tuturor femeilor din viața noastră. Florile sunt deja pregătite în depozite, dar...

Plătim mai mult pentru buchetele de 1 și 8 martie

Încă puțin până sosește primăvara, perioadă pe care o dedicăm mamelor, prietenelor, tuturor femeilor din viața noastră. Florile sunt deja pregătite în depozite, dar...

Patronatul Confindustria Romania, focus pe digitalizare, energie, agroindustrie și infrastructură în cadrul Forumului Economic de la Roma

„Colaborarea dintre Italia și România în tranziția digitală reprezintă nu doar o contribuție unilaterală, ci și o oportunitate pentru Italia de a învăța din...
Ultima oră
Pe aceeași temă