29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalIsrael Katz cere ”sancțiuni paralizante” împotriva Iranului

Israel Katz cere ”sancțiuni paralizante” împotriva Iranului

Katz s-a întâlnit marţi cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, precum şi cu miniştrii de externe din Germania, Annalena Baerbock, şi din Canada, Melanie Joly și a cerut sancțiuni împotriva Iranului.

Mesajul principal al ministrului israelian la summit, concentrat în principal pe sprijinul acordat Ucrainei în contextul invaziei ruse, este să ceară „sancţiuni paralizante” împotriva Iranului şi ca organizaţia Gardienii Revoluţiei să fie declarată organizaţie teroristă, potrivit biroului său.

„Duşmanul nostru este şi al vostru. Rachetele şi dronele iraniene care ne ameninţă sunt livrate Rusiei şi vă ameninţă şi pe voi”

a avertizat şeful diplomaţiei israeliene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe

Mai multe țări au anunţat noi sancţiuni împotriva Teheranului

După atacul Iranului cu sute de drone şi rachete împotriva Israelului în aprilie, ţări precum SUA şi Canada, precum şi Uniunea Europeană, au anunţat noi sancţiuni împotriva Teheranului.

Autorităţile israeliene consideră însă că măsurile sunt insuficiente şi afirmă adesea că instabilitatea care caracterizează regiunea este parte a unui complot iranian de distrugere a statului Israel.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă