36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăLifestyleIrina Margareta Nistor a ales cel mai bun actor român

Irina Margareta Nistor a ales cel mai bun actor român

Întoarsă recent de la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, Irina Margareta Nistor a făcut o dezvăluire surprinzătoare despre cine consideră ea ca fiind cel mai mare actor român în prezent. După vizionarea a 42 de filme la festival, Nistor și-a exprimat clar opinia, ceea ce a surprins mulți.

Margareta Nistor a descris experiența ei la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary ca fiind extrem de stimulativă, având ocazia să vadă o gamă largă de filme și să-și contureze păreri bine fundamentate.

Tocmai m-am întors de la Karlovy Vary şi am văzut vreo 42 de filme, printre care, o parte dintre ele mai vin și pe aici (România) și am văzut un film care, inițial, după titlu, am zis că e un film horror, de groază – Monstrul. Dar noroc că am avut înţelepciunea să mă duc să și vizionez, are și 2 ore jumătate. E absolut remarcabil. Acum pleacă în caravana pe care o face TIFF-ul prin ţară. Realmente trebuie să staţi până la final!,

a declarat Irina Margareta Nistor, făcând referire la producţia japoneză Monster, din 2023, pentru spectacola.ro. 

De altfel, Margareta Nistor a afirmat că:

Da, cred că actualul cel mai bun din ultima vreme a fost Ilie Năstase, cu filmul Nasty. E făcut de trei regizori. Nasty a ajuns nu numai la Cannes, unde a avut o primire specială, dar și la Karlovy Vary. Deci, cred că el e cel mai bun actor. Și ne poate reprezenta cel mai bine. Mi se pare actorul cel mai izbutit în momentul de faţă. Dar și care ne-a adus și alte beneficii de imagine”, a completat Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor este o personalitate remarcabilă a culturii românești, cunoscută în special pentru contribuția sa semnificativă în perioada comunistă și post-comunistă în domeniul cinematografiei. Născută în 1953, Irina Nistor a devenit faimoasă pentru rolul său clandestin ca traducătoare și voce înregistrată peste filmele occidentale interzise regimului comunist în România.

În timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu, Irina Nistor a lucrat la Televiziunea Română, dar a devenit cunoscută pentru activitatea sa neautorizată în cadrul renumitei „rețele adevărate”, unde a tradus și dublat peste 3.000 de filme occidentale, inclusiv producții de la Hollywood, a căror vizionare era interzisă publicului larg.

Această activitate a avut un impact enorm asupra societății românești, aducând filmele occidentale în casele oamenilor și contribuind astfel la propagarea culturii și a ideilor liberale într-un context sever restrictiv.

După Revoluția din 1989, Irina Nistor a continuat să fie implicată în industria filmului, contribuind la popularizarea și dezvoltarea cinematografiei independente și internaționale în România post-comunistă. A lucrat ca jurnalist și critic de film, promovând filmele de artă și organizând evenimente culturale importante.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă