9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe...

ÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse – “răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”, au declarat joi, surse din BOR, potrivit agerpres.ro.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit joi în şedinţă, iar unul din punctele aflate pe ordinea de zi a fost “încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Arhiepiscopul Teodosie a lipsit de la ședința Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, pe care o conducea Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a lipsit de la ședința din 28 februarie 2024 a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ședință pe pe care o conducea Patriarhul Daniel.

O zi mai târziu, la 29 februarie, se știa că este programată ședința Sfântului Sinod, unde ar urma să fie discutată activitatea din ultimele luni a IPS Teodosie.

Cea mai controversată inițiativă a arhiepiscopului Tomisului este de a cere ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie. Dacă s-ar accepta această inițiativă, IPS Teodosie n-ar mai fi subordonat Mitropoliei Munteniei și Dobrogei ci ar conduce, ca mitropolit, eventuala Mitropolie a Dobrogei. În plus, din funcția de mitropolit al Dobrogei, IPS Teodosie ar putea deveni Patriarh al României.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă