17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentArhiepiscopul Teodosie a lipsit de la ședința Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei,...

Arhiepiscopul Teodosie a lipsit de la ședința Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, pe care o conducea Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a lipsit de la ședința din 28 februarie 2024 a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ședință pe pe care o conducea Patriarhul Daniel.

O zi mai târziu, la 29 februarie, se știa că este programată ședința Sfântului Sinod, unde ar urma să fie discutată activitatea din ultimele luni a IPS Teodosie.

Cea mai controversată inițiativă a arhiepiscopului Tomisului este de a cere ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie. Dacă s-ar accepta această inițiativă, IPS Teodosie n-ar mai fi subordonat Mitropoliei Munteniei și Dobrogei ci ar conduce, ca mitropolit, eventuala Mitropolie a Dobrogei. În plus, din funcția de mitropolit al Dobrogei, IPS Teodosie ar putea deveni Patriarh al României.

Absenția arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de la ședința din 28 februarie 2024 rezultă dintr-o știre care a fost publicată, la 28 februarie, de site-ul Basilica.ro. Conform acestei știri, la ședința din 28 februarie au participat Arhiepiscopii Nifon al Târgoviștei, Calinic al Argeșului și Muscelului, Ciprian al Buzăului și Vrancei, Casian al Dunării de Jos, Episcopii Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor, Galaction al Alexandriei și Teleormanului, Visarion al Tulcii, Ieronim al Daciei Felix, Siluan al Ungariei, precum și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În absența arhiepiscopului Tomisului, “Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a discutat despre canonizările viitoare și îmbunătățirea vieții monahale”.

Potrivit presei din județul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului a justificat absența IPS Teodosie de la Sinodul mitropolitan, de la București, prin faptul că acesta fusese chemat de urgență la Constanța, pentru a oferi unui credincios Sfânta Împărtășanie.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

CFR Călători suplimentează numărul de trenuri în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște

CFR anunţă, vineri, că suplimentează numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, fiind introduse garnituri suplimentare către destinaţiile de vacanţă. „Cu prilejul minivacanţei...
Ultima oră
Pe aceeași temă