29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăIonuț Stroe(PNL): George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1!

Ionuț Stroe(PNL): George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1!

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă joi că George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1!, în ciuda zbaterilor politice şi al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR şi doamnei Coltilde Armand, conform news.ro.

El a precizat că ”este inadmisibil şi absurd să faci zeci plângeri penale unor oameni simpli, care au contribuit la procesul electoral, să încerci să ameninţi şi să terorizezi un sector întreg, pentru că rezultatele nu sunt cele pe care ţi le doreai”.

”George Cristian Tuţă este noul primar al Sectorului 1! În ciuda zbaterilor politice şi al refuzului de a accepta adevărul faptic al USR şi doamnei Coltilde Armand: cetăţenii Sectorului 1 l-au ales pe George Tuţă la primărie”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

El a precizat că ”este inadmisibil şi absurd să faci zeci plângeri penale unor oameni simpli, care au contribuit la procesul electoral, să încerci să ameninţi şi să terorizezi un sector întreg, pentru că rezultatele nu sunt cele pe care ţi le doreai”.

”Este absurd că niciun reprezentant al USR în secţie nu a făcut vreo sesizare, întâmpinare sau contestaţie a a rezultatelor şi proceselor verbale. Dar acest episod urât s-a încheiat, iar acum George are multă treabă de făcut, multe lucruri de îndreptat şi sunt sigur că sub administrarea lui, Sectorul 1 îşi va recăpăta statutul de ,,capitală a capitalei”, spune Stroe.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale de duminică, ea afirmând că are dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant iar ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Rezultat final al alegerilor din sectorul 1: Clotilde Armand a pierdut primăria

După trei zile de scandal, seara trecută a fost finalizat procesul de centralizare a voturilor din sectorul 1.

Potrivit datelor, George Tuță, candidatul comun al PSD și PNL, a obținut peste 500 de voturi în plus față de edilul în funcție, Clotilde Armand.

Primarul sectorului 1 continuă să acuze, pe platformele de socializare, că a fost nedreptățită.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă