22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalIohannis: Podul de la Brăila este un exemplu de colaborare Japonia -...

Iohannis: Podul de la Brăila este un exemplu de colaborare Japonia – UE

Președintele Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea podului de la Brăila, a subliniat, în acest context, că noul obiectiv din România a fost realizat în cadrul programelor de colaborare Japonia – Uniunea Europeană.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre, care leagă, începând de astăzi, județele Brăila și Tulcea. Aceasta este cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimele trei decenii și este al treilea pod ca mărime din Europa.

Îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect de investiții pentru eforturile depuse și pentru rezultatul obținut. Avem o nouă dovadă, cât se poate de puternică, a faptului că și în România, dacă există voință și seriozitate, se pot duce la capăt proiecte majore de infrastructură.

Mulțumiri speciale trebuie aduse și partenerilor japonezi și italieni pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. În urmă cu doi ani, când s-a aniversat centenarul relațiilor bilaterale dintre Japonia și România, proiectul acestui pod a fost prezentat ca exemplu concludent al colaborării dintre Japonia și Uniunea Europeană”, a declarat președintele Iohannis.

Podul suspendat de la Brăila a fost inaugurat de oficialii României în ziua de 6 iulie 2023. Din partea României au participat șeful statului, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Transporturilor. Alături de oficiali români s-au aflat oficiali ai UE, ai Italiei și ai Japoniei. Din partea UE a participat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Circulația publică a vehiculelor pe podul de la Brăila ar urma să fie permisă începând de la ora 16,30. Spre județul Tulcea, inițial va fi permisă doar ieșirea spre orașul Măcin. Ieșirea spre comuna Jijila va fi deschisă peste câteva zile.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă