9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Raed Arafat, secretar de stat: Nu știu cine a dat ordinul de primire a pelerinilor la Iași

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat că nu știe cine a dat ordinul de acceptare la Iași a pelerinilor din afara municipiului.

„Nu știu cine a dat sau dacă a dat un asemenea ordin”, a declarat, drept răspuns la întrebările jurnaliștilor, secretarul de stat Raed Arafat. 

Declarația acestuia intervine imediat după ședința de Guvern de miercuri, 14 octombrie.

În paralel, pe parcursul zilei de miercuri, la Iași s-a permis accesul pelerinilor la racla Sfintei Parascheva, fără ca pelerinii să mai fie legitimați de jandarmi.

Astfel, practic, a fost permis pelerinajul la Iași pentru cetățeni din întreaga țară, în ciuda măsurilor care erau anterior dispuse pentru combaterea pandemiei și care precizau că la pelerinaj vor fi acceptați doar locuitori cu domiciliul în Municipiul Iași.

Secretarul de stat Arafat a susținut că despre decizia de a permite accesul pelerinilor la Iași ar trebui întrebați cei de la „Ordine Publică”.

Potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, în prima parte a zilei de miercuri pelerinii au păstrat ordinea și au purtat măști. În cea de-a doua parte a zilei, în mulțime se aflau și persoane care nu purtau mască.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă