14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Poliția și DIICOT au reușit o captură de droguri de 60 de milioane de euro, cea mai mare din istorie

Potrivit unui comunicat publicat, marți, de DIICOT, în luna august 2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog şi din Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au realizat investigaţii într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

În urma acestor investigaţii a fost identificată o navă care aducea spre România două containere ce conţineau 40 de tone de produse nealimentare. Nava preluase încărcătura din portul Latakia (Siria), apoi a tranzitat Turcia şi avea ca destinaţie finală portul Constanţa.

La data de 30 august, nava a ancorat în portul Constanţa, iar containerele au fost descărcate.

În urma percheziţionării containerelor, într-unul dintre acestea au fost descoperite aproximativ 1,5 tone de haşiş şi 751 de kilograme de pastile de captagon (4.024.250 de pastile de captagon), supranumit „drogul jihadului”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă