16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Nicușor Dan are nevoie de 60.000 de lei pentru ceasurile lui Oprescu

Primăria Capitalei susține că are nevoie de 60.000 de lei pentru a repune în funcțiune cele 10 ceasuri stradale cu ornamente din aur, achiziționate când edil-șef era Sorin Oprescu.

Primăria Municipiului București (PMB) susține că nu dispune de un buget suficient pentru a putea repune în funcțiune ceasurile analogice stradale cu ornamente din aur ale Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB).

Ceasurile achiziționate când funcția de primar general al Capitalei era ocupată de Sorin Oprescu, nu mai funcționează sau indică eronat ora.

Foto: Laurențiu Mușoiu

PMB reclamă bugetul

Mentenanța ceasurilor nu s-a putut realiza, din cauza “situației financiare dificile cu care s-a confruntat Primăria Municipiului București în anul 2021”, susțin reprezentanții administrației publice locale, într-un răspuns oficial adresat cotidianului național “România liberă”.

“Având în vedere bugetul general limitat pentru anul curent, Comisia din cadrul Consiliului General al Municipiului București care a analizat propunerea de buget pentru anul 2021 a considerat că aceste servicii de reparații ale ceasurilor analogice stradale nu reprezintă o prioritate”, ne-au precizat reprezentanții PMB.

Fondurile necesare pentru serviciile de punere în funcțiune a celor 10 ceasuri analogice stradale, realizate de către o firmă specializată,  sunt de aproximativ 60.000 lei (cu TVA), potrivit reprezentanților PMB.

Foto: Laurențiu Mușoiu

Ceasurile de 45.000 euro bucata

Primăria Capitalei explică indicarea eronată a orei de ceasurile stradale, printr-o defecțiune la sistemul GPS.

“Cele 10 ceasuri analogice stradale administrate de A.L.P.A.B. (Piața Sf. Gheorghe, Piața Carol, Parcul Regele Mihai I, Parcul Cișmigiu, Parcul Tineretului, Parcul Circului, Piața Unirii, Piața Romană, Piața Constituției, Piața Universității)  necesită atât schimbarea pieselor la unele mecanisme care se produc în USA, cât și operațiuni pentru reglarea setării orei, existând o eroare a receptorului GPS rollover, astfel că anumite fețe ale ceasurilor funcționează, dar ora este indicată decalat”, ne-au mai precizat reprezentanții administrației publice locale.

Foto: Laurențiu Mușoiu

Primăria Municipiului București menționează că va aloca fondurile necesare pentru repunerea în funcțiune a acestor ceasuri imediat ce vor exista fonduri suficiente in buget.

Cele zece ceasuri analogice stradale personalizate cu ornamente din aur au fost achiziționate când funcția de edil-șef al Capitalei era ocupată de Sorin Oprescu, iar director general al ALPAB era Radu Popa.

Aproximativ 45.000 de ruro pe bucată a plătit, atunci, Primăria Capitalei, pentru deja celebrele ceasuri cu aur.

Inițial, potrivit unui proiect, Primăria Capitalei intenționa să achiziționeze 20 de astfel de ceasuri.

Într-un final, după ce anunța că a renunțat la proiect, administrația publică locală condusă de Sorin Oprescu a plătit aproximativ 450.000 de euro pe 10 ceasuri.

Ceasurile cu ornamente din aur nu au fost singura achiziție publică realizată de ALPAB când Sorin Oprescu era primar general.

Tot Radu Popa în fotoliul de director general, în plină criză economică, ALPAB plătea 100.000 de euro pe raţe, gâşte şi lebede, Administraţia Parcurilor considerând că lacurile din Capitală ar fi mai atractive dacă pe luciul apei se plimbă păsări exotice.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă