26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoRomânia returnează migranți ilegali în Bulgaria

România returnează migranți ilegali în Bulgaria

România returnează migranți ilegali în Bulgaria, conform unui protocol încheiat între aceste două țări vecine.

Cel mai recent, doi cetățeni afgani și un cetățean turc au fost predați de autoritățile române către cele din Bulgaria.

După cum se știe, cetățenii din Afganistan și din Turcia au nevoie de viză pentru a intra în România. Acesta este contextul în care doi afgani și un turc au încercat să intre ilegal în România pe la Giurgiu.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier. Şoferul era însoţit de către un alt bărbat, cetăţean român, tot în vârstă de 36 de ani. În urma controlului preliminar efectuat asupra remorcii autoturismului, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunsă, o persoană de sex masculin. În cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că persoana respectivă este un bărbat turc, în vârstă de 48 de ani, care, beneficiind de sprijinul şoferului, intenţiona să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge în Germania”, a anunțat, marți, Poliția de Frontieră Giurgiu.

Migranți ilegali ascunși într-un camion, fără ca șoferul să știe

Într-o acțiune separată, poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au efectuat un „control specific” asupra unui autocamion. Acesta era condus de către un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani. Conform documentelor prezentate de către şofer, acesta transporta maşini de spălat, pe ruta Turcia – România.

Polițiștii de frontieră au observat că prelata autocamionului era tăiată şi lipită. De aceea, ei au efectuat verificări suplimentare asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost depistaţi, ascunşi, doi cetăţeni afgani cu vârste de 20, respectiv 25 de ani.

Cetăţenii afgani au declarat autorităţilor române că s-au urcat în autocamion fără ca șoferul să știe, în timp ce mașina se afla într-o parcare pe teritoriul Turciei. Cei doi afgani ar fi dorit să ajungă în Germania.

„Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni străini depistaţi ascunşi, şoferul bulgar precum şi mijlocul de transport pe care acesta îl conducea, au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a anunțat Poliția de Frontieră a României.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...

Iohannis salută decizia lui Macron de a spori grupul de luptă de pe teritoriul României

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, cu privire la disponibilitatea Franţei, ca naţiune-cadru, de a creşte la nivel de brigadă grupul...

Parchetul European cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români, dintre care patru sunt funcționari publici. Această intenție este anunțată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă