29.9 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoPoliția Română angajează peste 2000 de ofițeri și agenți

Poliția Română angajează peste 2000 de ofițeri și agenți

Poliția Română angajează peste 2000 de ofițeri și agenți din sursă externă, adică din afara instituției, fără ca solicitanții să fi absolvit Academia de Poliție sau o școală de agenți de poliție.

„Vrei să faci parte din echipa Poliției Române? Scoatem la concurs 2.212 posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă, din sursă externă”, a anunțat Poliția Română într-o postare pe internet.

Posturile disponibile sunt foarte diverse. De exemplu, sunt disponibile trei posturi de ofițer de poliție în Direcţia Afaceri Europene, Misiuni și Relații Internaționale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Alte opt posturi de ofițer de poliție sunt disponibile în cadrul IGPR, în Direcția Operațiuni Speciale și în statele de organizare ale brigăzilor operațiuni speciale Galați, Iași, Oradea, Târgu Mureș și Timișoara. Aceste posturi sunt în specialitatea ,,operațiuni speciale” și se vor ocupa „prin încadrare directă din sursă externă”.

Sunt vacante și șapte posturi de ofițer de poliție, specialitatea acțiuni speciale, în cadrul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din IGPR și în Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

21 de posturi de ofițer de poliție sunt vacante în specialitatea „siguranță școlară – psiholog”. 14 posturi de ofiţer sunt disponibile în specialitatea educaţie fizică şi autoapărare. Nouă posturi de ofițer de poliție sunt disponibile în specialitatea medic veterinar.

Poliția Română angajează 64 de agenți de operațiuni speciale

Pentru agenți de poliție, sunt disponibile 64 de posturi în specialitatea ,,operațiuni speciale”. Ele fac parte din IGPR – Direcția Operațiuni Speciale și din brigăzile de operațiuni speciale București, Bacău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. Pentru viitorii agenți, pregătirea minimă impusă este să aibă studii medii cu diplomă de bacalaureat.

Tot pentru agenți de poliție, sunt disponibile 16 posturi în cadrul structurilor de reținere și arestare preventivă.

Există și 71 de posturi vacante de agent de poliție specialitatea „ordine publică”. Despre acestea, se precizează că angajarea se face „pentru perioadă determinată de maxim 3 ani”.

Comentariile venite la acest anunț postat pe internet sunt diverse. Foarte multe persoane se interesează cât e salariul sau când se poate ieși la pensie. Unul dintre răspunsuri este că se iese la pensie după cel puțin 15 ani de serviciu. În privința salariului, un agent de poliție ar avea 3500 de lei pe lună.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea, campioană europeană la gimnastică

România a obţinut medalia de aur la proba de sărituri de la Campionatul European desfăşurat la Munchen, în Germania. Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea şi-a adjudecat...

A murit miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, unul dintre bogații Indiei

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit "Warren Buffett al Indiei" şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică...

Peste 2.600 noi cazuri de COVID. Mai puține decât ieri

2.651 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă