9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Falsificatorul bancnotelor de 100 de lei este trimis în judecată. Prejudiciul depășește 2,2 milioane

Un infractor român considerat a fi cel mai bun falsificator de bancnote de plastic din lume a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, anunță, miercuri, un comunicat de presă. Acuzatul făcea parte dintr-o grupare infracțională care a produs un prejudiciu estimat la peste 2,2 milioane de lei.

Cele trei persoane trimise în judecată sunt acuzate de mai multe infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă, complicitate la falsificarea de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării şi înşelăciune.

Liderul acestei grupări a produs bancnote false de 100 de lei, aproape imposibil de deosebit de bancnotele autentice. Din acest motiv, el este socotit cel mai bun falsificator de bancnote de plastic din lume.

Rechizitoriul întocmit de procurori menționează că liderul grupării, cu sprijinul celorlalţi doi membri, a falsificat un număr de 23.042 bancnote de câte 100 de lei, dintre care a pus în circulaţie un număr de 22.716 bancnote, producând un prejudiciu total în valoare de 2.271.600 de lei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă