13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

DNA Ploieşti: Lucian Onea, cercetat disciplinar. Inspecţia Judiciară face 10 verificări

Într-un răspuns pentru stiripesurse.ro, Inspecţia Judiciară precizează că are nu mai puţin de 10 lucrări în lucru care vizează DNA Ploieşti. Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, este cercetat disciplinar, în funcţie de rezultat urmând să fie făcută şi o propunere cu privire la el.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră vă comunicăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare au fost identificate 10 lucrări, în etapa verificărilor prealabile, având ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus într-o lucrare începerea cercetării disciplinare față de procurorii Onea Lucian Gabriel, Savu Alfred şi Negulescu Mircea.

La finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă a procedurii disciplinare având ca scop stabilirea faptelor şi urmărilor acestora, împrejurărilor în care au fost săvârşite, precum şi a altor date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei”, se arată în răspunsul Inspecţiei Judiciare.

Ultima oră
Pe aceeași temă