9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Curtea de Apel a decis că nu are competența să decidă redeschiderea dosarului 10 august

O instanţă de la Curtea de Apel București a admis, luni la amiază, o cerere făcută de foştii şefi ai Jandarmeriei implicaţi în dosarul violențelor de la 10 august 2018.

Astfel, o judecătoare de la Secția Penală a CAB a acceptat ca dosarul 10 august să fie transferat de la Curtea de Apel la Tribunalul Bucureşti.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală – judecător de cameră preliminară. Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti – judecător de cameră preliminară. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător”, menționează decizia emisă, luni, de Curtea de Apel București.

Judecătoarea formulase și o cerere de abținere în acest dosar, cerere care i-a fost respinsă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă