3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiInundațiile revin în statele din sud-estul Australiei

Inundațiile revin în statele din sud-estul Australiei

Inundațiile au revenit în statele din sud-estul Australiei după mai multe zile de ploi abundente ce a făcut ca oamenii să fie evacuați.

Avertismentele de urgență au rămas în vigoare sâmbătă (15 octombrie) pentru părți din sud-estul Australiei, deoarece inundațiile, declanșate de zile de ploi abundente, au afectat trei state, sute de oameni trebuind să fie salvați de inundații.

Inundațiile au ajuns din nou în sud-estul Australiei și au afectat trei state, mai ales statul Victoria unde 500 de proprietăți au fost izolate


Avertismentele de inundații au fost curente pentru mari părți ale statului Victoria, dintr-o vedere aeriană, arătând zone din regiunea Rochester inundate cu apă de la inundații, izolând cel puțin 500 de proprietăți, potrivit autorităților, relatează
Un fenomen meteorologic intens la începutul acestei săptămâni a adus peste o lună de ploaie în sud-estul țării.
Oamenii au trebuit să fie evacuați, în timp ce mașinile au rămas blocate în apă.
Premierul statului Victoria Daniel Andrews a spus: „Acest fenomen de inundații foarte semnificativ continuă să se desfășoare”.
„ În timp ce am avut o oprire temporară a averselor de ploaie, apele cresc, vârfurile sunt atinse, casele sunt inundate și comunitățile sunt izolate din cauza acestor ape crescute”.

Australia, lovită de inundații pentru a doua oară în câteva săptămâni

Ploile abundente au lovit miercuri coasta de est a Australiei, scufundand drumuri si poduri, in timp ce zeci de mii de oameni au fugit de casele lor pentru a doua oara in cateva saptamani dupa ce inundatiile care se miscau rapid au izbucnit malurile raurilor si au spart peste diguri.

Ei au crezut că cel mai rău era în spatele lor, dar orașul nordic Lismore din statul australian New South Wales a fost lovit de ploi abundente pentru a doua oară într-o lună.

Și inundațiile care se mișcă rapid au spart malurile și digurile râurilor.

Localul din Lismore, Dominic Pezzutti, a spus că localnicii se pregătesc pentru pagube:

„Este doar sfâșietor să văd apa urcând din nou și numărul de oameni care vor pierde totul din nou.”

Vara de pe coasta de est a Australiei a fost dominată de modelul climatic La Nina, asociat de obicei cu precipitații mai mari, pentru al doilea an consecutiv.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Criza politică și economică din România: Investitorii străini își retrag sprijinul

Instabilitatea politică generată de ascensiunea curentului suveranist și politicile impredictibile începe să aibă efecte serioase asupra economiei României. Deficitul bugetar în creștere și lipsa unei...

Federația Ospitalității: Eliminarea voucherelor de vacanță va distruge turismul românesc

Reprezentanții a 29 de patronate din domeniul HoReCa atrag atenția că peste 1,7 milioane de persoane vor fi afectate direct Federația Patronatelor din Industria Ospitalității...

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...
Ultima oră
Pe aceeași temă