22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUngaria scade prețul la alimente de bază pentru a compensa inflația

Ungaria scade prețul la alimente de bază pentru a compensa inflația

Ungaria scade prețul la alimente de bază pentru a compensa inflația, anunță un mesaj difuzat de premierul Orban.

„Am decis să intervenim asupra preţurilor a şase produse”, a anunțat, miercuri, premierul Viktor Orban. Cele șase produse sunt următoarele: zahăr, făină, ulei de floarea-soarelui, muşchi de porc, piept de pui şi lapte cu 2,8 la sută grăsime.

Potrivit deciziei Guvernului, prețurile finale ale acestor produse trebuie să coboare la nivelul din 15 octombrie 2021. Prețurile reduse trebuie să se aplice din 1 februarie 2022.

Această decizie a Guvernului este menită să atenueze efectul creșterii inflației asupra populației. Prețul benzinei a fost deja plafonat. În schimb, prețul energiei electrice a crescut.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă