2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInternaționalUigurii depun plângere împotriva oficialilor chinezi

Uigurii depun plângere împotriva oficialilor chinezi

Uigurii din China au depus marți o plângere penală la un procuror turc împotriva oficialilor chinezi. Nouăsprezece persoane îi acuză că au comis genocid, tortură, viol și crime împotriva umanității.

Plângerea includea 116 persoane care sunt încă deținute în China și a fost depusă împotriva a 112 persoane. Pe listă sun incluși membri ai Partidului Comunist Chinez, directori și ofițeri din lagărele de muncă.

Uigurii au depus plângere în Turcia

Medine Nazimi, una dintre cei care au depus plângerea penală, a spus că sora ei a fost dusă într-un „lagăr de concentrare” în 2017. De atunci, nimeni nu a mai auzit de ea.

Avocatul Gulden Sonmez a spus că plângerea a fost depusă deoarece organismele internaționale nu au acționat împotriva Chinei. Statul este acuzat că a facilitat munca forțată prin reținerea a aproximativ un milion de uiguri. De asemenea, și alte minorități, în principal musulmane, ar fi fost duse în lagăre în 2016.

China a negat inițial existența taberelor, dar de atunci a spus că acestea sunt centre profesionale. Oficialii chinezi susțin că acestea sunt concepute pentru a combate extremismul.

Se crede că aproximativ 50.000 de uiguri – cu care turcii au legături etnice, religioase și lingvistice – locuiesc în Turcia. Este cea mai mare diaspora uigură din afara Asiei Centrale.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....
Ultima oră
Pe aceeași temă