-1.1 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUE menține sancțiunile împotriva Chinei și în 2022

UE menține sancțiunile împotriva Chinei și în 2022

Uniunea Europeană a decis să prelungească sancțiunile împotriva Chinei și în anul următor. Acestea vor rămâne valabile până în decembrie 2022.

UE a hotărât să mențină sancțiunile pentru abuzuri împotriva populaţiei uigure din regiunea Xinjiang. Hotărârea vine la pachet cu un set de măsuri împotriva Libiei, Rusiei şi Coreei de Nord. Oficialii europeni vizează persoane şi entităţi „responsabile pentru încălcări grave ale drepturilor omului şi abuzuri în diferite ţări din întreaga lume”.

UE prelungește sancțiunile împotriva Chinei

Primele sancțiuni împotriva Chinei au fost introduse în martie 2021. Acestea au venit pe fondul încălcării drepturilor omului de la masacrul din Piaţa Tiananmen din 1989. Prin urmare, persoanele vizate nu vor mai putea călători în spațiul UE și li se vor îngheța activele de care dispun în această zonă.

Anterior, China a adoptat o serie de sancțiuni împotriva unor eurodeputaţi şi instituţii ale Uniunii Europene. Tensiunile dintre China și UE au dus la o pauză în aplicarea unui acord major de investiţii încheiat anul trecut.

În ultimii ani, sute de uiguri musulmani au depus mărturie că au fost ținuți captivi în lagărele de la Xinjiang. Specialiștii susțin că totul a fost o campanie guvernamentală de asimilare forţată a minorităţilor etnice.

Aproximativ 1 milion de uiguri ar fi fost trimiși din 2017, relatează Amnesty International. Guvernul ar fi descris aceste spații drept „centre de educare”.

Aceste facilităţi pot fi descrise mai adecvat prin termenul de lagăre de detenţie”, a precizat organizaţia care militează pentru apărarea drepturilor omului.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Compania românească Agroland Business System, controlată de timișoreanul Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, atrage 14,7 milioane...

Incident la metrou Lujerului! O femeie a încercat să împingă oamenii pe șine

A fost alertă la metrou, în stația Lujerului! O femeie a încercat să împingă mai mulți călători pe șinele de tren. Întâmplarea s-a petrecut...
00:01:25

Familia Trump este suspectată de fraudă în afaceri

Procurorul general al statului New York a acuzat afacerea de familie a lui Donald Trump că a denaturat în mod repetat valoarea activelor sale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă