31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUE menține sancțiunile împotriva Chinei și în 2022

UE menține sancțiunile împotriva Chinei și în 2022

Uniunea Europeană a decis să prelungească sancțiunile împotriva Chinei și în anul următor. Acestea vor rămâne valabile până în decembrie 2022.

UE a hotărât să mențină sancțiunile pentru abuzuri împotriva populaţiei uigure din regiunea Xinjiang. Hotărârea vine la pachet cu un set de măsuri împotriva Libiei, Rusiei şi Coreei de Nord. Oficialii europeni vizează persoane şi entităţi „responsabile pentru încălcări grave ale drepturilor omului şi abuzuri în diferite ţări din întreaga lume”.

UE prelungește sancțiunile împotriva Chinei

Primele sancțiuni împotriva Chinei au fost introduse în martie 2021. Acestea au venit pe fondul încălcării drepturilor omului de la masacrul din Piaţa Tiananmen din 1989. Prin urmare, persoanele vizate nu vor mai putea călători în spațiul UE și li se vor îngheța activele de care dispun în această zonă.

Anterior, China a adoptat o serie de sancțiuni împotriva unor eurodeputaţi şi instituţii ale Uniunii Europene. Tensiunile dintre China și UE au dus la o pauză în aplicarea unui acord major de investiţii încheiat anul trecut.

În ultimii ani, sute de uiguri musulmani au depus mărturie că au fost ținuți captivi în lagărele de la Xinjiang. Specialiștii susțin că totul a fost o campanie guvernamentală de asimilare forţată a minorităţilor etnice.

Aproximativ 1 milion de uiguri ar fi fost trimiși din 2017, relatează Amnesty International. Guvernul ar fi descris aceste spații drept „centre de educare”.

Aceste facilităţi pot fi descrise mai adecvat prin termenul de lagăre de detenţie”, a precizat organizaţia care militează pentru apărarea drepturilor omului.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită, laudă universitatea din Liov

 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut o scurtă vizită la Universitatea Națională din Liov înainte de întâlnirea sa programată cu președintele ucrainean...

Vămile rămân aglomerate în această perioadă: peste 260.000 de persoane au trecut ieri prin punctele de frontieră

Aproximativ 261.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 63.000 mijloace de transport au efectuat ieri formalităţile de control (atât pe sensul de...

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită, laudă universitatea din Liov

 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut o scurtă vizită la Universitatea Națională din Liov înainte de întâlnirea sa programată cu președintele ucrainean...
Ultima oră
Pe aceeași temă