5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTalibanii au lansat un decret care spune că femeile trebuie să își...

Talibanii au lansat un decret care spune că femeile trebuie să își ofere consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a publicat vineri un decret privind drepturile femeilor, care spune că acestea nu trebuie considerate „proprietate” și trebuie să își dea acordul pentru căsătorie, scrie Reuters.

Guvernul taliban a luat această decizie sub presiunea comunității internaționale, care a înghețat în cea mai mare parte fonduri pentru Afganistan.

„O femeie nu este o proprietate, ci o ființă umană nobilă și liberă; nimeni nu o poate da nimănui în schimbul păcii… sau pentru a pune capăt animozității”, se arată în decretul talibanilor, publicat de purtătorul de cuvânt Zabihillah Muhajid.

Femeile nu ar trebui să fie forțate să se căsătorească. Instanțele ar trebui să țină cont de reguli atunci când iau decizii, iar ministerele să promoveze aceste drepturi, se arată în decret.

Cu toate acestea, nu s-a menționat în comunicat dacă femeile au posibilitatea de a lucra sau de a avea acces la facilități în afara casei sau la educație, acestea fiind preocupările majore din partea comunității internaționale.

În timpul guvernării anterioare din 1996 până în 2001, talibanii le-au interzis femeilor să iasă din casă fără o rudă de sex masculin și fără acoperirea completă a feței și a capului și nici nu au avut acces la educație.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Unirea Principatelor Române, celebrată de Biblioteca Metropolitană București

Unirea Principatelor Române va fi celebrată de Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB), printr-o serie de...

Cântărețul american Meat Loaf a murit la vârsta de 74 de ani

Meat Loaf, cântărețul al cărui album Bat Out Of Hell este unul dintre cele mai bine vândute din toate timpurile, a murit la vârsta...

Naomi Osaka a fost eliminată de la Australian Open

Campioana în apărare, Naomi Osaka, a fost eliminată de la Australian Open de americanca Amanda Anisimova. Numărul 60 mondial, Anisimova, a salvat două puncte...
Ultima oră
Pe aceeași temă