0.6 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalSlovacia impune lockdown total

Slovacia impune lockdown total

Slovacia a urmat exemplul Austriei și impune lockdown total timp de două săptămâni. Restricțiile vor fi aplicate pentru toți cetățenii pentru a încetini răspândirea accelerată a coronavirusului.

Guvernul a anunțat miercuri lockdown total, iar situația va fi reevaluată după 10 zile. Astfel, atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate, vor putea ieși din casă doar pentru cumpărăturile de strictă necesitate și pentru a merge la locul de muncă, la școală sau la medic.

Slovacia introduce lockdown total pentru două săptămâni

După 10 zile ar putea exista o eventuală relaxare, însă doar pentru persoanele vaccinate și care s-au recuperat după boală. Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marţi. De asemenea, țările vecine, Ungaria și Republica Cehă, au atins noi recorduri.

Guvernul Slovaciei impusese deja o serie de restricții pentru a încuraja vaccinarea. Cu toate acestea, mai puțin de jumătate din populația de 5,5 milioane de oameni s-au imunizat cu unul dintre serurile autorizate. Astfel, Slovacia are a treia cea mai redusă rată de vaccinare, după România și Bulgaria.

Președinta țării,  Zuzana Caputova, a transmis oamenilor că Slovacia pierde lupta anti-Covid-19. Din acest motiv autoritățile s-au văzut nevoite să introducă lockdown total în toată țara.

Momentan, peste 3.200 de persoane sunt spitalizate, iar peste 80% dintre cei internaţi sunt nevaccinaţi. Slovacia are în prezent o rată de incidenţă de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, fiind cea mai mare rată la nivel global.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă