-2.2 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSabaton, în turneu de promovare a ultimului album, la București

Sabaton, în turneu de promovare a ultimului album, la București

Trupa suedeză Sabaton va susține primul mare concert rock al anului, astăzi, la Arenele Romane din București, într-un cort încălzit. În deschidere vor urca pe scenă invitații lor de la Delain, Battle Beast, Aura și Roadkill Soda.

Suedezii de la Sabaton revin în Capitală, la mai puțin de doi ani de la ultima prezență a lor în București, când s-au bucurat de un succes uriaș. Din cauza cererii mari de bilete, la numai câteva săptămâni de la anunțarea evenimentului din acest an numărul de solicitări ridicându-se la peste 2.000, organizatorii de la Metalhead, de comun acord cu managementul trupei, au fost nevoiți să mute concertul din Turbohalle, unde îl programaseră inițial, în cortul încălzit de la Arenele Romane.

Show-ul nordicilor face parte din turneul de promovare a ultimului lor album – ”Heroes”, pe care l-au început anul trecut la finele lunii noiembrie. Periplul Sabaton în acest an a debutat pe 22 ianuarie, în trei orașe din Polonia (Cracovia, Varșovia și Wroclaw), după care a urmat Budapesta, Bucureștiul fiind a cincea destinație în 2015. Marele succes de care se bucură trupa suedeză este demonstrat de faptul că numeroase concerte au loc cu casa închisă, cum a fost cazul show-ului susținut ieri la Budapesta. Tot sold-out sunt și concertele pe care urmează să le susțină în München (4 februarie), Praga (7 februarie), sau orașele finlandeze Tampere și Joensuu, din 20, respectiv 21 martie.

De altfel, de câțiva ani, suedezii sunt cap de afiș la majoritatea festivalurilor de profil din lume. Recent, în Polonia, la Woodstock Open Air Festival, Sabaton a cântat în fața a peste 500.000 de oameni, concertul fiind imortalizat pe un DVD marca „Swedish Empire Live”, iar în acest an sunt pe afișul celebrului festival rock de la Waken (1 august a.c.).

La București, Sabaton promite un show special în spațiul generos din incinta Arenelor Romane unde va fi amenajată o scenă mai mare decât cea din Turbohalle, pe care au cântat anterior, și cu dotări tehnice superioare. Din repertoriul celor cinci rockeri scandinavi, Joakim Brodén – voce, Thobbe Englund – chitară, Chris Rörland – chitară, Hannes Van Dahl – tobe și Pär Sundström – bass, nu vor lipsi piese de pe noul album, ”Heroes”, dar și hituri ca ”Primo Victoria” (care a strâns peste 11 milioane de view-uri pe Youtube!), ”Back In Control”, ”Masters of the World”, ”Wolfpack”, ”Uprising” sau ”The Price Of A Mile”.

Accesul publicului în perimetrul Arenelor Romane va fi permis începând cu ora 18.45, primii muzicieni care vor urca pe scenă, la ora 19.00, fiind rockerii bucureșteni de la Roadkill Soda. Vor urma Aura, de la 19.30, și finlandezii de la Battle Beast, de la 20.00. De la ora 21.30 atmosfera va fi încălzită de trupa olandeză de metal simfonic Delain, formată în 2002 de pianistul Martijn Westerholt, ex-Within Temptation, căruia în 2005 i s-a alăturat Charlotte Wessels, voce și autoare a versurilor. Cei de la Delain, nume inspirat de Regatul Delain din romanul ”Ochii dragonului” al lui Stephen King, vor promova piese de pe ultimul lor album, dar și hituri ca „April Rain”, „Get The Devil Out Of Me”, „See Me in The Shadow” sau „(Deep)Frozen”.
Marea provocare va fi lansată însă la ora 22.00 când își vor face apariția vikingii de la Sabaton. Succesul show-ului este garantat și de prezența oamenilor de ordine de la BlackHawk Security, cunoscută drept cea mai rock firmă de securitate din țară.

Atât programul show-urilor, cât și calitatea trupelor care vor urca pe scenă atribuie concertului Sabaton de la București calitatea de ”warm-up party oficial” pentru Metalhead Meeting 2015, eveniment care va avea loc în această vară în București (12-14 iunie). Mai mult, cei prezenți astăzi la Arenele Romane vor afla, în premieră, ce trupe-surpriză vor participa la ediția din 2015 a Festivalului Metalhead și își vor putea procura bilete la preț redus.

Cele mai citite

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Compania românească Agroland Business System, controlată de timișoreanul Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, atrage 14,7 milioane...

Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Pentru că nu are nicio idee clară de dezvoltare sportivă și culturală, Dominic Fritz, primarul userist al Timișoarei, a anunțat că a gestionat 115...

Guvernanții retrimit dascălii în subsolul societății

În urmă cu câțiva ani, când a fost acordată ultima majorare decentă a salariilor din sistemul de Educație, sub o guvernare PSD, întreaga societate...
Ultima oră
Pe aceeași temă