15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalProteste la Madrid împotriva legii anti-LGBT

Proteste la Madrid împotriva legii anti-LGBT

Mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid la proteste împotriva legii propuse anti-LGBT. Proiectul de lege a fost propus de partidul de extremă dreapta VOX.

Madrid este acaparat de proteste împotrova legii anti-LGBT.

Guvernul regional al Isabel Diaz Ayuso a declarat că Partidul Popular se va abține la votul de joi la parlamentul regional din Madrid. Dar oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima sprijinul pentru drepturile LGBT.

Proiectul de lege vizează abolirea unei legi regionale care garantează drepturile persoanelor LGBT. Printre cei care au protestat s-a numărat și Fran Rebollero, purtătorul de cuvânt al unei federații LGBT. Acesta a declarat că a suferit un atac homofob în capitala Spaniei și s-a simțit ulterior abandonat de poliția regională.

„M-am gândit mai degrabă la ce s-ar fi putut întâmpla dacă eram singur decât la faptul că tocmai am fost agresat. M-am gândit la asta în următoarele ore. A a doua zi m-am raportat la poliția națională pentru că m-am simțit nu doar agresat, ci și abandonat de Poliția regională din Madrid”, a spus Rebollero în timpul protestului.

Violența homofobă a fost în centrul atenției în Spania după uciderea asistentului de îngrijire Samuel Luiz. Acesta a fost bătut până la moarte în regiunea de nord-vest a Galiției, în iulie, din cauza orientării sale sexuale.

Spania a fost doar a treia țară din lume care a permis căsătoria între persoane de același sex în 2005.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Peste jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova vor intrarea în UE. Peste o treime vor unirea cu România

Peste jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova vor intrarea în UE iar peste o treime dintre aceștia vor unirea cu România. Acestea sunt rezultatele unui...

Trupele rusești sunt în asalt total pentru a încercui forțele ucrainene pe un râu din estul Ucrainei

Trupele rusești au dat marți un asalt total pentru a încercui forțele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei,...

Masacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși. Declarația președintelui Biden

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți. Atacul s-a produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă