28.3 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO- Proteste de amploare în Italia. Zeci de mii de oameni, în...

VIDEO- Proteste de amploare în Italia. Zeci de mii de oameni, în stradă

Presa italiană a apreciat numărul participanţilor la 50 de mii de persoane.

„Niciodată să nu mai fie fascism” – au scandat demonstranţii, care au făcut responsabili pe cei de la Forza Nuova pentru vandalismele comise cu şapte zile mai devreme. 

„Nu trebuie să-i dăm o replică doar la „squadristi” (organizaţie paramilitară fascistă, care, înainte şi în timpul Celui de al Doilea Război Mondial, milita pentru dictatură şi propaga cultul violenţei n. r.), pentru că această piaţă (este vorba despre Piaza San Giovanni in Laterano, locul în care a avut loc demonstraţia, acesta fiind locul tradiţional al manifestaţiilor stângii politice n. r.) reprezintă pe toţi cei din această ţară, care refuză violenţa politică” – a spus secretarul general al Confederaţiei Sindicale Generale a Muncitorilor din Italia (CGIL), Maurizio Landini.

În urmă cu o săptămână, mai mulţi protestatari au atacat sediul CGIL, iar câţiva lideri ai Nuova Forza au fost reţinuţi de poliţie. La demonstraţia de ieri, secretarul general al Confederaţiei Muncitorilor din Italia (CISL), Luigi Sbarra a solicitat interzicerea organizaţiilor şi partidelor neofasciste şi neonaziste.

La protestele de sâmbătă, dintre partidele politice au participat şi reprezentanţii Partidului Democrat (de guvernământ), care au declarat că mai mult de 100 de mii de oameni au semnat iniţiativa lor legislativă, prin care solicită parlamentului interzicerea organizaţiilor de extremă dreapta.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Germania: Toate stațiile de încărcare Tesla sunt ilegale

În Germania există peste 1.800 de stații de încărcare Tesla pentru mașini electrice și toate sunt ilegale. Acest lucru este demonstrat de o investigație a...

Halep, în semifinale la Toronto

Simona Halep o va întâlni pe Jessica Pegula în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari,...

Aglomerație în vămi: aproape 346.000 de persoane, prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă