4.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalPrimul pașaport cu „genul X”, în SUA

Primul pașaport cu „genul X”, în SUA

Statele Unite ale Americii au emis primul pașaport cu „genul X”, eliberat pentru o persoană  care nu se recunoaşte în niciunul din genurile masculin sau feminin. Acest fapt vine după ce Joe Biden a anunșat că va susține mai mult minoritățile sexuale.

SUA a emis primul pașaport cu „genul X”

Ned Price, purtător de cuvânt, a declarat că Departamentul de Stat american a adăugat „căsuţa X pentru persoanele non-binare, intersexuale”. Această variantă va fi propusă tuturor deținătorilor de pașapoarte. Autoritățile susțin că „genul X” pe pașaport are intenția de a „promova libertatea, demnitatea şi egalitatea tuturor persoanelor”.

Departamentul de Stat a anunțat în iunie că se îndreaptă spre adăugarea unui al treilea marker de gen pentru persoanele nebinare, intersexuale și neconforme de gen. Pe de altă parte, a spus că va dura timp, deoarece necesită actualizări extinse ale sistemelor sale informatice.

Un oficial al departamentului a spus că cererea de pașaport și actualizarea sistemului cu opțiunea de desemnare „X” trebuie încă aprobate de Oficiul de Management și Buget. Departamentul permite acum, de asemenea, solicitanților să-și aleagă singuri genul ca bărbat sau femeie.

ONG-ului londonez Employers Network for Equality and Inclusion a susținut că cel puțin 11 țări acceptă „genul X” pe pașaport. Printre aceste state se numără Germania, Canada şi Argentina, dar şi India, Nepal şi Pakistan. Ultimele 3 recunosc comunitatea hijra ca aparţinând unui al treilea gen.

Cele mai citite

Vicepreședintele PNL, Alin Nica: „Anghel Saligny” şi CNI vor fi gestionate de reprezentanţi ai PNL

Fiind întrebat de ce pleacă primarii din PNL, vicepreședintele PNL Alin Nica a declarat, recent că atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania...

KGB-ul din Belarus a inflamat criza migranților prin conturi false pe Facebook

KGB-ul din Belarus a inflamat criza migranților prin conturi false pe Facebook, susțin reprezentanții companiei-mamă a Facebbok, Meta. Potrivit gigantului american, serviciile de securitate...

Covid-19. Nu mai este niciun județ în scenariul roșu

Cifrele Covid 19 arată tot mai bine. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost 1.149 de cazuri noi de COVID-19, sunt 66 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă