19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalPrimul pașaport cu „genul X”, în SUA

Primul pașaport cu „genul X”, în SUA

Statele Unite ale Americii au emis primul pașaport cu „genul X”, eliberat pentru o persoană  care nu se recunoaşte în niciunul din genurile masculin sau feminin. Acest fapt vine după ce Joe Biden a anunșat că va susține mai mult minoritățile sexuale.

SUA a emis primul pașaport cu „genul X”

Ned Price, purtător de cuvânt, a declarat că Departamentul de Stat american a adăugat „căsuţa X pentru persoanele non-binare, intersexuale”. Această variantă va fi propusă tuturor deținătorilor de pașapoarte. Autoritățile susțin că „genul X” pe pașaport are intenția de a „promova libertatea, demnitatea şi egalitatea tuturor persoanelor”.

Departamentul de Stat a anunțat în iunie că se îndreaptă spre adăugarea unui al treilea marker de gen pentru persoanele nebinare, intersexuale și neconforme de gen. Pe de altă parte, a spus că va dura timp, deoarece necesită actualizări extinse ale sistemelor sale informatice.

Un oficial al departamentului a spus că cererea de pașaport și actualizarea sistemului cu opțiunea de desemnare „X” trebuie încă aprobate de Oficiul de Management și Buget. Departamentul permite acum, de asemenea, solicitanților să-și aleagă singuri genul ca bărbat sau femeie.

ONG-ului londonez Employers Network for Equality and Inclusion a susținut că cel puțin 11 țări acceptă „genul X” pe pașaport. Printre aceste state se numără Germania, Canada şi Argentina, dar şi India, Nepal şi Pakistan. Ultimele 3 recunosc comunitatea hijra ca aparţinând unui al treilea gen.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Compania de RCA a statului promisă de un an nu este nici acum înființată

După falimentul Euroins din martie 2023, ASF promitea măsuri mai dure pentru jucătorii din piață și înființarea unei companii românești de stat care să...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă