12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Peste 20.000 de cazuri zilnice de infectare cu Covid-19 în Thailanda

Thailanda se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri zilnice de infectare cu Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 20.200 de noi infectări, iar 188 de persoane au pierdut lupta cu boala. Acest nou bilanț zilnic ridică numărul total al infectărilor din Thailanda la 672.385 și pe cel al deceselor la 5.503, conform datelor ministerului sănătății thailandez.

Ca urma a creșterii numărului de cazuri, autoritățile au impus măsuri dure pentru a stopa răspândirea alertă a virusului, iar 16 provincii și capitala Bangkok au intrat în carantină.

Oficialii thailandezi spun că cererea pentru paturi de spital în Bangkok este de trei ori mai mare decât capacitatea centrelor sanitare. Varianta Delta este regăsită în ceele mai multe cazuri, iar pacienții se confruntă cu complicații grave.

Thailanda a anunțat că urmărește să vaccineze 50 de milioane de oameni până la sfârșitul anului, însă realitatea este destul de departe. Până în prezent, doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori ai țării sunt complet vaccinați, în timp ce 19,2% au făcut cel puțin o doză. Guvernul a primit critici referitoare la faptul că sistemul sanitar nu mai face față, iar campania de vaccinare nu se desfășoară într-un ritm mai alert.

Ultima oră
Pe aceeași temă