26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalOmicron în Europa. În ce țări a apărut varianta sud-africană

Omicron în Europa. În ce țări a apărut varianta sud-africană

Varianta Omicron se răspândește tot mai mult în Europa. Mai multe state au confirmat primele cazuri de infectare cu varianta sud-africană și impun măsuri urgente.

Detectată pentru prima dată în Africa de Sud, varianta Omicron COVID-19, potențial mai contagioasă, se răspândește acum în întreaga lume. După descoperirea sa săptămâna trecută, țările europene au fost printre primele care au raportat cazuri pe teritoriul lor, potrivit Euronews.

În ce țări din Europa a fost depistat Omicron

Germania

Două cazuri de infecție cu varianta Omicron au fost confirmate de autoritățile sanitare din statul Bavaria din sudul Germaniei. Cei doi călători au ajuns pe aeroportul din München, revenind din Africa de Sud.

Norvegia

Până acum, un singur caz al variantei Omicron a fost confirmat după ce au fost efectuate teste după o petrecere de Crăciun la Oslo. Cu toate acestea, jumătate dintre cei 120 de participanți la cină sunt pozitivi pentru COVID-19, cu temeri că mai multe dintre aceste cazuri vor fi din varianta Omicron. Acest lucru ar face din infecțiile de la Oslo cel mai mare focar de Omicron din Europa.

Austria

Guvernul austriac a confirmat până acum un caz: un bărbat din regiunea Tirol care a călătorit recent în Africa de Sud.

Belgia

Țara a identificat vineri primul caz de variantă Omicron pe pământ european. Potrivit postului public belgian RTBF, pacienta este o tânără care se afla în Egipt și prezenta simptome de 11 zile.

Danemarca

Duminică, autoritățile sanitare din Danemarca au confirmat prezența variantei în țară. În prezent, două persoane sunt infectate. O școală din Odense a fost închisă luni în așteptarea rezultatelor analizei de secvențiere în urma unui caz suspect de COVID-19 descoperit la un elev.

Regatul Unit

Descoperirea a șase persoane din Scoția care au fost testate pozitiv pentru noua variantă a adus luni dimineața numărul total de cazuri din întreaga țară la nouă infectări. Totuși, Patru dintre cazurile scoțiene nu sunt considerate a fi legate de persoane care au călătorit în Africa.

Irlanda

Primul caz confirmat al variantei Omicron din Irlanda a fost identificat prin „noroc orb”, potrivit doctorului Cillian de Gascun, directorul Laboratorului Național de Referință a Virusilor. Acesta a vorbit miercuri la un briefing de presă. Cazul a implicat o persoană care s-a întors recent dintr-o țară din sudul Africii înainte de a fi impuse restricții de călătorie și apoi a dezvoltat simptome care au necesitat un test PCR.

Franţa

Nouă cazuri de varianta Omicron a COVID-19 au fost detectate în Franța, a declarat vineri, 3 decembrie, Ministerul Sănătății. Patru cazuri au fost confirmate în Franța joi seară. Prima a fost în Insula Reunion, într-un călător care se întorcea din Mauritius după o călătorie în Mozambic.

Alte cazuri au fost confirmate în Spania (1), Finlanda (2), Italia (1), Țările de Jos (16), Republica Cehă (1), Suedia (1).

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă