24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Olanda renunță la distanțarea socială și introduce certificatul COVID

Guvernul a relaxat măsurile

Autoritățile olandeze au decis să renunțe complet la distanța socială de 1,5 metri între oameni, iar restricțiile vor deveni mai relaxate. Cu toate acestea, din 25 septembrie se va implementa „permisul Covid”. Astfel, cei care doresc să meargă în baruri, restaurante sau la festivaluri, vor fi nevoiți să prezinte certificatul.

Permisul Covid-19 va arăta dovada vaccinării, a recuperării după boală sau a unui test negativ. Persoanele vizate sunt cele cu vârsta de peste 13 ani. Olanda a fost țara cu cele mai slabe restricții anti-Covid-19 la începutul pandemiei, însă le-a mai înăsprit în valul al doilea. Cu toate acestea, numărul cazurilor zilnice este în scădere.

„Sunt bucuros să anunţ că începând cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată. Aceasta înseamnă că mai mulţi oameni pot merge la cafenea sau restaurant în acelaşi timp. De asemenea, înseamnă că festivalurile şi evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitate maximă”, a explicat premierul Mark Rutte.

În ceea ce privește permisele de sănătate, premierul a explicat că mai multe țări au adoptat această măsură. În Franţa, una dintre primele ţări europene ce a implementat faimosul permis, acesta a contribuit la accelerarea vaccinării. De asemenea, ministrul sănătății olandez a specificat că nimeni nu este obligat să se vaccineze.

„Nu, utilizarea permisului coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat. Puteţi de asemenea efectua teste pentru a putea intra undeva, iar pentru moment acestea rămân gratuite”, potrivit ministrului sănătăţii Hugo de Jonge.

Ultima oră
Pe aceeași temă