30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMiniștrii de Externe ai României și Italiei au consultări la București

Miniștrii de Externe ai României și Italiei au consultări la București

Miniștrii de Externe ai României și Italiei, Bogdan Aurescu și Luigi Di Maio, au consultări la București.

Luni, ministrul italian este în vizită la București, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României. Principala temă analizată este gestionarea efectelor multiple ale invaziei ruse în Ucraina, inclusiv criza umanitară gravă generată de intervenţia militară ilegală a Rusiei şi impactul acesteia asupra securităţii regionale, europene şi euroatlantice. Vor fi discutate şi eforturile pentru stoparea conflictului, sancţiunile la adresa Rusiei şi măsurile de consolidare a Flancului Estic al NATO.

De asemenea, vor fi analizate modalităţile de eficientizare a sprijinului acordat refugiaţilor şi persoanelor afectate de războiul din Ucraina.

Italia a fost primul stat membru al UE care a utilizat Centrul logistic pentru depozitarea şi distribuirea asistenţei umanitare internaţionale operaţionalizat la Suceava, începând cu data de 9 martie 2022.

Cei doi miniștri de Externe vor discuta și modalităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiei de Parteneriat Strategic Consolidat dintre România și Italia. Potrivit părții române, Italia este al doilea partener economic extern al României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Diferitele tipuri de vitrine băuturi și avantajele oferite

Ești proprietarul unui restaurant, unui bar sau unui magazin alimentar? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja să te echipezi cu o vitrină pentru băuturi...

Șoșoacă, executată de ANAF: În loc să achite, inventează dușmani – VIDEO

ANAF începe executarea silită a Dianei Șoșoacă pentru neplata mai multor obligații la bugetul de stat, a anunțat, luni, Lucian Heiuș, președintele instituției. „Doamna Şoşoacă...

Pentagonul mai dă Ucrainei încă un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari

Pentagonul a anunţat luni că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă