15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalKarl Nehammer a fost desemnat noul cancelar al Austriei

Karl Nehammer a fost desemnat noul cancelar al Austriei

Partidul Popular, aflat la guvernare, l-a ales pe actualul ministru de interne pentru a-l înlocui pe Sebastian Kurz în funcția de lider al partidului. Karl Nehammer a fost desemnat să devină următorul cancelar al Austriei.

Decizia a fost luată la o întâlnire a conducerii partidului de centru-dreapta la Viena. Acum președintele Austriei va rămâne să accepte nominalizarea lui Nehammer și să-l jure, dar aceasta este în mare parte o formalitate.

Karl Nehammer va fi următorul cancelar al Austriei

„Am fost desemnat astăzi în unanimitate de conducerea OeVP drept preşedinte al partidului şi, în consecinţă, candidat la postul de cancelar. Sunt extrem de recunoscător, este o onoare şi un privilegiu la care nu mă aşteptam”, a declarat Nehammer în faţa presei la Viena.

Numirea lui Nehammer vine la o zi după ce actualul șef al partidului Sebastian Kurz, care este implicat într-un scandal de corupție, a declarat că renunță din funcție. Plecarea lui Kurz a avut un efect de domino, determinându-l pe cancelarul Alexander Schallenberg, care a fost numit în acest rol abia în octombrie, să se ofere să demisioneze.

Cine este Karl Nehammer?


Născut la Viena în 1972, Nehammer a lucrat în armată câțiva ani înainte de a deveni consilier în comunicații. El a fost ales pentru prima dată ca reprezentant al Vienei în 2017. A devenit ministru de interne anul trecut, când Kurz a condus ÖVP într-o coaliție cu Verzii. El este considerat un susținător puternic al politicii dure a lui Kurz privind refugiații.

Nehammer a condus, de asemenea, răspunsul guvernului la atacul terorist de la Viena din 2020, o serie de împușcături în care patru persoane au murit.

La câteva minute după numirea sa, Nehammer a spus că l-a ales pe oficialul partidului Magnus Brunner următorul ministru de finanțe. Actualul cancelar, Schallenberg, se va întoarce la vechiul său job de ministru de externe, a declarat Nehammer.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

Se duc lupte grele în regiunea Donețk. Orașul Severodonețk este asediat de forțele armate ale Federației Ruse și începe să arate precum Mariupol. Cu toate acestea,...

Masacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși. Declarația președintelui Biden

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți. Atacul s-a produs...
00:01:26

Tedros, foarte emoționat, a fost reales director general al OMS

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) l-au reales pe Tedros Adhanom Ghebreyesus în funcția de director general al OMS cu o majoritate puternică pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă