17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIndonezia construiește o nouă capitală, de la zero

Indonezia construiește o nouă capitală, de la zero

Indonezia a anunțat că va construi, de la zero, o nouă capitală a țării. Aceasta va fi pe insula Kalimantan și se va numi Nusantara.

Numele Nusantara, care înseamnă arhipelag în indoneziană, a fost instruit și confirmat de președinte. Potrivit ministrului Planificării Naționale a Dezvoltării, Suharso Monoarfa, ordinele directe au venit de la șeful statului.

Indonezia construiește o nouă capitală

„Tocmai am primit confirmarea și ordinele directe de la președinte. El a spus că noua capitală este Nușantara. Motivul este că Nusantara este cunoscută de multă vreme. Și este iconic la nivel internațional, simplu și descrie arhipelagul nostru, Republica Indonezia. Cred că toți suntem de acord cu numele Nusantara”, a spus Monoarfa.

Unii membri ai întâlnirii au spus că numele Nusantara ar putea fi confuz. Cuvântul ar fi adesea folosit pentru a descrie o țară, nu un oraș.

„Acesta nu este simplu. Deci nu ne putem juca cu numele”, a spus domnul Agustin Teras Narang, care este reprezentant al Consiliului Reprezentant Regional (DPD).

Discuțiile pe tema numelui au fost aprinse

Ministrul a dezvăluit că au consultat lingviști și istorici și i-au transmis președintelui aproximativ 80 de nume sugerate. Printre acestea se enumeră Negara Jaya (țara glorioasă), Nusantara Jaya (arhipelag glorios) și Nusa Karya (crearea patriei).

De asemenea, nu s-a decis încă dacă noua capitală va fi o provincie sau un oraș. Totuși, reuniunea a spus că ar trebui să fie echivalentă cu nivelul provincial.

În 2019, președintele Joko Widodo a anunțat că noua capitală a țării va fi mutată din Jakarta, în îndepărtata regență Penajam Paser Utara și Kutai Kartanegara din provincia Kalimantan de Est.

Mișcarea este considerată necesară pentru a salva Jakarta scufundată și aglomerată. De asemena, se urmărește și dezvoltarea Kalimantanului, precum și partea de est a Indoneziei. Construcția noului proiect de capital de 466 de trilioane de rupii ar fi trebuit să înceapă în 2020. Cu toate acestea, pandemia de COVID-19 a forțat autoritățile să suspende proiectul.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sylvia Hoișie, „mama” Polidinului, a murit la vârsta de 94 de ani

Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului, medicament care a salvat mii de vieți, a murit, marți, la vârsta de 94 de ani. Ea va fi înmormântată...

Sylvester Stallone a vândut reședința din Los Angeles – Câți bani a reușit să scoată pe ea

La puțin mai mult de un an după ce și-a scos la vânzare complexul său din Los Angeles, pentru suma uriașă de 110 milioane...
00:01:20

VIDEO: Oamenii asistă la inaugurarea liniei de metrou „Regina Elizabeta” din Londra

Sute de oameni au stat la coadă în ploaie pentru a fi printre primii care călătoresc cu noua linie de metrou din Londra, ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă