21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIndia va avea cel mai lung și mai înalt tunel din lume...

India va avea cel mai lung și mai înalt tunel din lume până în 2025

Conform rapoartelor, tunelul va fi gata până în 2025, ceea ce va asigura conectivitate la orice oră între Ladakh și Himachal. 

India va găzdui în curând cel mai lung tunel de autostradă din lume, care va trece pe sub pasul Shinku-La, situat la o înălțime de 16.580 de metri, între Valea Zanskar din Ladakh și Valea Lahaul din Himachal Pradesh. Conform rapoartelor, tunelul va fi gata până în 2025 și va asigura conectivitate în orice vreme între Ladakh și Himachal.

Directorul general al drumurilor de frontieră (DGBR), după ce a participat la deschiderea drumului Nimmu-Padum-Darcha pe fondul unor ninsori proaspete și în mijlocul unor munți de zăpadă de 1,5 până la 1,6 metri înălțime, a adăugat că acest nou drum va fi deschis oficial pentru toate tipurile de vehicule după ce asfaltarea autostrăzii va fi finalizată în trei ani, odată cu finalizarea tunelului Shinku-La.

În plus, șeful Organizației Drumurilor de Frontieră (BRO), generalul-locotenent Rajeev Chaudhury, a informat că tunelul Shinku-La va avea o lungime de 4,25 km și va fi cel mai lung și cel mai înalt tunel din lume la această altitudine. El a mai adăugat că lucrările la tunel vor începe în luna iulie sau august a acestui an.

Potrivit rapoartelor, procesul de construcție a drumului Nimmu-Darcha a început acum 20 de ani și s-a confruntat cu numeroase probleme tehnice. Cu toate acestea, odată finalizat, noul drum se va dovedi a fi o binefacere nu numai pentru localnici, ci și pentru armată.

Chaudhury a mai adăugat că nu există niciun plan pentru a aduce autostrada Keylong-Sarchu-Leh sub Yojak; cu toate acestea, probabil că se va forma un alt proiect pentru a întreține această autostradă și pentru a construi tunelurile propuse pentru autostradă. Directorul general al BRO a ajuns pentru prima dată la Shinku-La după ce a inspectat autostrada în construcție Nimmu-Padum-Darcha, în timpul căreia un număr mare de locuitori din Valea Zanskar au participat, de asemenea, la ceremonia de deschidere a drumului.

În timp ce tunelul Atal, care oferă o alternativă la pasul Rohtang, înalt de 13.000 de metri, și este cel mai lung tunel de autostradă din lume cu o înălțime de peste 10.000 de metri, autostrada Nimmu-Padum-Darcha va fi mult mai sigură decât autostrăzile existente Srinagar-Leh și Manali-Leh, deoarece nu trece pe lângă granițele dintre India și China sau India și Pakistan.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă