15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIncendiu la Parlament, în Africa de Sud

Incendiu la Parlament, în Africa de Sud

Este incendiu la Parlament, în Africa de Sud. A luat foc Parlamentul Africii de Sud, într-un incendiu care s-a declanșat în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2022. Alarma a fost dată în jurul orei 5 dimineața.

Sediul Parlamentului Republicii Africa de Sud este în centrul orașului Cape Town. Potrivit mesajelor transmise pe internet, incendiul ar fi pornit dintr-un birou al Parlamentului. Etajul al treilea al clădirii era cuprins de flăcări, la primele ore ale dimineții. Nu sunt persoane rănite. În schimb, ar putea fi deteriorate documente importante precum și obiecte istorice care se aflau expuse în sediul Parlamentului.

Incendiu la Parlament, declanșat noaptea, dintr-un birou

La intervenția pentru stingerea flăcărilor au fost trimiși peste 35 de pompieri, cu șase autospeciale. Parlamentul Africii de Sud are mai multe clădiri, cea mai veche dintre ele datând de la finalul secolului al XIX-lea.

Universitatea din Cape Town fusese și ea, recent, victima unui incendiu. În acel incendiu au fost distruse cărți și documente istorice.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă