30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFranța a testat o nouă rachetă nucleară

Franța a testat o nouă rachetă nucleară

Franța a testat o nouă rachetă nucleară, care a fost lansată dintr-un avion de luptă Rafale.

Avionul a decolat de la baza aeriană Cazaux, folosită pentru antrenarea piloților și pentru verificarea rachetelor. Anunțul privind acest test a fost făcut de Ministerul francez al Apărării. La testare, racheta a fost tip aer – sol și nu a avut încărcătură nucleară. Ministrul Apărării, Florence Parly, și-a exprimat satisfacția pentru modul cum a decurs procedura.

”Florence Parly, ministrul Forţelor Armate, îşi exprimă marea satisfacţie după succesul din 23 martie 2022 a testării cu succes a rachetei strategice aer-sol cu rază medie de acţiune îmbunătăţită (ASMPA), lipsită de încărcătura sa militară”, a anunțat Ministerul Apărării al Franței.

Noua rachetă atinge viteze hipersonice și poate avea încărcătură termonucleară. ASMPA este realizată de compania franceză MBDA. Ea urmează să intre în producție și să fie livrată către Forțele Aeriene și Forțele Navale ale Franței. Rachete din această serie au fost implementate pe avioane Rafale din anul 2010.

Franța poate lansa o rachetă nucleară din avion sau din submarin

Franța este, oficial, una dintre puterile nucleare ale lumii. Franța poate lansa asemenea rachete fie din avioane, fie din submarine.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:56

VIDEO: Zelenski se întâlnește cu actrița americană Jessica Chastain

Actrița și producătoarea de la Hollywood Jessica Chastain s-a întâlnit duminică, la Kiev, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și cu șeful său de cabinet...
00:00:56

VIDEO – Oficialii de la Kremlin: „Forțele ucrainene bombardează centrala nucleară”

Kremlinul a declarat că țările occidentale cu influență asupra Ucrainei ar trebui să facă presiuni asupra Kievului pentru a înceta bombardarea centralei nucleare din...

Au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, luni, că au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13, Sibiu-Făgăraş în lungime de 68,05 kilometri. „Licitaţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă