20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Sute de membri ai crimei organizate au fost arestați în întreaga lume, într-o operațiune a FBI

Sute de membri ai rețelelor de crimă organizată au fost arestați în întreaga lume, în cadrul unei acțiuni organizate de Biroul Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite.

Investigațiile și arestările s-au produs simultan în Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă și în mai multe țări din Europa. Una dintre principalele probe împotriva infractorilor s-a obținut prin interceptarea comunicațiilor lor, care erau criptate și se desfășurau într-o rețea folosită de infractori – doar că această rețea ar fi fost controlată, în realitate, de FBI.

Aplicația de comunicații era instalată pe telefoane mobile folosite exclusiv pentru această rețea, adică aveau dezactivate orice alte funcții, telefoane care se procurau de pe piața neagră.

Mesajele purtate între membrii grupării criminale au dat indicii referitoare la asasinate, la traficul de droguri şi la traficul de arme, a anunțat poliţia din Australia. Numai în această țară au fost arestate 224 de persoane.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă