12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Eurodeputații analizează situația rețelelor sociale, pornind de la suspendarea contului lui Trump

Parlamentul European anunță că va lua în discuție chestiunea respectării drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv în ceea ce privește activitatea pe rețelele de socializare.

Dezbaterea va porni de la situația controversată din SUA, unde fostului președinte Donald Trump i-a fost blocat contul de Twitter, printr-o decizie a conducerii acestei rețele de socializare.

„Miercuri, Parlamentul European va dezbate despre legătura dintre noile mijloace de informare în masă, politică și libertatea de exprimare, ca urmare a evoluțiilor recente de ambele părți ale Atlanticului. În cadrul unei dezbateri cu Consiliul și Comisia, eurodeputații urmează să analizeze modalitățile de evitare a pericolelor create de digitalizarea politicii, și anume necesitatea de a apăra democrația împotriva dezinformării și a eforturilor de subminare a acesteia sau de incitare la violență, fără a compromite libertatea de exprimare sau inovarea tehnologică în discursul politic”, precizează un comunicat de presă difuzat, luni, 8 februarie 2021, de Parlamentul European.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă