19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalDescoperirea unui cultivator de crustacee alungă hoții de stridii

Descoperirea unui cultivator de crustacee alungă hoții de stridii

Când hoții au furat trei tone de stridii de la cultivatorul francez de crustacee Christophe Guinot, acesta a venit cu o soluție: să pună note secrete în interiorul cochiliilor de stridii pentru a ajuta poliția să-i găsească pe hoți. 

Crescătorul francez de crustacee Christophe Guinot are un mesaj pentru cei care doresc să-i fure stridiile – și îl pune chiar în interiorul cochiliei.

„A avut un efect disuasiv. Cred că în ultimii cinci până la șase ani, nu au existat noi furturi de stridii și nicio plângere depusă”.

Deși nu sunt la fel de valoroase precum perlele, stridiile sunt o marfă de ultimă generație când vine vorba de crustacee. O jumătate de duzină poate aduce până la 24 de euro, sau 27 de dolari, la restaurantele de lux – mai ales în preajma sărbătorilor, când cererea este mare.

De aceea, se știe că hoții urcă pe o barcă și le fură din cuștile metalice scufundate în care sunt crescute.

Biletul lui Guinot – pe care l-a inventat în 2016 după ce hoții i-au furat trei tone de stridii – este rulat și pus într-o coajă goală… care este apoi lipită la loc și pusă într-o cușcă.

Nota îi spune oricui o deschide că și-a câștigat greutatea în stridii și îl invită să sune la un număr de telefon pentru a-și revendica premiul.

Apoi, acea persoană ar putea fi întrebată de unde a cumpărat stridiile și, dacă nu era de cineva aprovizionat de Guinot, crescătorul de crustacee ar fi putu să pună poliția pe urmele hoțului de stridii.

„Datorită urmăririi crustaceelor ​​noastre, voi putea găsi acea persoană nepoliticoasă, fie că este sau nu profesionist de mare, care să-mi fi vândut stridiile unui angrosist, care apoi le-a vândut unui negustor de pește. . Și cu ajutorul brigăzii nautice și al poliției maritime vom reuși să-l prindem – cel puțin ei, întrucât e treaba lor – pe cel care fură din crescătorii de stridii”.

Alți crescători de crustacee din sudul Franței au imitat cu mare efect metodele lui Guinot: după 19 furturi în 2017, nu a mai existat niciunul în 2020.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă