6.8 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina acuză Rusia de crime de război : „ Morminte comune, teroare...

Ucraina acuză Rusia de crime de război : „ Morminte comune, teroare împotriva civililor”

Ambasadorul Ucrainei la ONU a acuzat luni Rusia de crime de război, inclusiv torturarea unui oficial ucrainean.
„Trupele ruse continuă să comită crime de război și crime împotriva umanității în Ucraina, ștergând orice diferență față de predecesorii lor naziști în urmă cu optzeci de ani”, a declarat ambasadorul Sergii Kyslytsya Consiliului de Securitate al ONU, transmite Reuters.

Ucraina acuză Rusia de crime război și vrea eliberarea ui Ivan Fedorov, primarul Melitopolului, oraș din sud-estul Ucrainei

Kyslytsya a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și Organizației pentru Securitate și
Cooperare în Europa să faciliteze eliberarea lui Ivan Fedorov, primarul Melitopolului, oraș din sud-estul Ucrainei care a căzut sub controlul Rusiei în timpul invaziei.

Ucraina spune că forțele ruse l-au răpit după ce l-au acuzat în mod fals de terorism.

Rusia a boicotat audierile la cea mai înaltă instanță a ONU luni (7 martie) în timpul cărora Ucraina solicită un ordin de urgență pentru oprirea ostilităților.

Rusia a boicotat audierile la cea mai înaltă instanță a ONU luni (7 martie), în timpul cărora Ucraina solicită un ordin de urgență pentru oprirea ostilităților. Acesta susține că Moscova a aplicat în mod fals legea genocidului pentru a-și justifica invazia.

Rusia a fost absentă de la ședințele ONU

Audierile au început la Curtea Internațională de Justiție (CIJ) fără reprezentare legală pentru Rusia. Aceasta este declarația de deschidere a trimisului ucrainean Anton Korynevych:

„Faptul că locurile Rusiei sunt goale vorbește cu voce tare. Ei nu sunt aici în această instanță de judecată: ei sunt pe un câmp de luptă ducând un război agresiv împotriva țării mele. // Mesajul meu către Rusia este acesta. Să rezolvăm această dispută ca civilizați. națiunile – depuneți-vă armele și prezentați-vă dovezile.”

Curtea a spus că regretă neprezentarea Rusiei. O audiere stabilită inițial pentru marți pentru ca Rusia să își prezinte cazul este de așteptat să fie anulată. Un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Țările de Jos nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că „acțiunea militară specială” a Rusiei este necesară, citează, „pentru a proteja oamenii care au fost supuși agresiunii și genocidului” – adică pe cei a căror prima sau singura limbă este rusa – în estul Ucrainei.

Korynevych a adăugat că Ucraina consideră că pretențiile Rusiei sunt nefondate, iar presupusul genocid din estul Ucrainei a fost citat „inexistent”. Cazul se concentrează pe interpretarea unui tratat din 1948 privind prevenirea genocidului, semnat de ambele țări. CIJ a declarat că va decide „cât mai curând posibil” asupra cererilor Ucrainei.

Ucraina atacă dur Rusia la ONU, acuzând-o de crime de război, dar acest lucru nu este încă anchetat de o instanță penală internațională.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Am votat pentru o Românie al cărei președinte să muncească pentru țară

Președintele PSD a adăugat că a votat și pentru stabilitate, echilibru şi echitate socială Marcel Ciolacu a declarat, la ieșirea din secția de votare că...

Anchetă Poliția Capitalei: Diana Şoşoacă a filmat în cabina de vot şi a publicat un buletin de vot modificat

Secția 6 Poliție a fost sesizată despre aceste fapte și a demarat verificări Poliţia Capitalei a demarat o anchetă, în urma unei sesizări privind un...

UPDATE: S-a depășit pragul de 2,5 milioane de voturi la ora 11.30

În Diaspora, duminică este a treia zi de votare. Procesul electoral în afara granițelor a început de vineri La ora 11.30, votaseră 2.533.573 de alegători,...
Ultima oră
Pe aceeași temă