21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMinistrul Afacerilor Externe al Ucrainei: „Facem apel la partenerii noștri să rămână...

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: „Facem apel la partenerii noștri să rămână uniți”

În contextul în care Rusia adună tot mai mulți militari la granița Ucrainei, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a transmis un mesaj prompt către partenerii internaționali.

Comentariul ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba asupra situației actuale de securitate vine după ce blocul comunitar a făcut presiuni tot mai mari asupra Rusiei să își retragă trupele și echipamentul militar de la granița Ucrainei.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, mesaj pentru aliații străini

Kuleba a transmis mulțumirile și aprecierile pentru efortul aliaților străini de a se opune acțiunilor Rusiei. Acesta a atras atenția asupra amenințării reale din partea rușilor și efectele grave care se pot abate asupra Europei.

„Răspunsul comunității internaționale la agresiunea rusă împotriva Ucrainei ar trebui să fie fără compromis. Agresiunea rusă este reală. A continuat din 2014. Ea continuă să ceară viețile oamenilor și există o posibilitate reală ca Rusia să poată folosi din nou forța. Prin urmare, este esențial să reacționăm într-o manieră hotărâtă și responsabilă, indiferent de amploarea posibilei invazii a Rusiei. Merită să ne amintim în acest context că Rusia a demonstrat de multe ori înainte de asta că poate ataca Ucraina sub acoperire”, a transmis Dmytro Kuleba printr-un comunicat.

Totodată, oficialul a precizat că acțiunile Rusiei au efecte și pe plan economic. Moscova încearcă să minimizeze reformele care au reușit în Ucraina, acuză ministerul Afacerilor Externe. Oficialul ucrainean a cerut blocului comunitar să nu permită Rusiei să distrugă stabilitatea economică.

SUA, alături de alte țări străine, a trimis echipament militar în Ucraina pentru a-și întări forța de apărare.

SUA a trimis sprijin militar de 200 de milioane de dolari

„Facem apel către partenerii noștri să rămână uniți în angajamentul lor de a asigura descurajarea. În acest context, decizia SUA de a oferi Ucrainei un nou pachet de sprijin militar în valoare de 200 de milioane USD care va contribui la întărirea capacității noastre de apărare.”, se mai arată în comunicat.

Refuzul lansării conductei Nord Stream 2 ar trebui să facă parte integrantă din pachetul larg de descurajare împotriva Rusiei și s-ar putea dovedi un factor potențial eficient în posibila soluție a conflictului armat Rusia-Ucraina, a menționat ministrul ucrainean. Ucraina respinge teoria potrivit căreia Nord Stream 2 este doar o afacere și nu ar trebui implicată în pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei.

Ucraina îndeamnă Rusia la negocieri

De asemenea, Ucraina anunță că este pregătită pentru negocieri cu Rusia fie în N4, fie bilateral, inclusiv la nivel prezidențial, asupra tuturor problemelor legate de reglementarea pașnică a conflictului.

„Poziția esențială a Ucrainei cu privire la orice contact cu Rusia rămâne neschimbată: nu trebuie să existe aranjamente cu privire la Ucraina fără Ucraina”, a mai spus ministrul Afacerilor Externe.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă