18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎncep audierile în Tribunalul de la Haga, împotriva Rusiei, pentru războiul din...

Încep audierile în Tribunalul de la Haga, împotriva Rusiei, pentru războiul din Ucraina

Tribunalul de la Haga a început, luni, 7 martie, 2022, audierile în procesul împotriva Rusiei.

Procesul a început după ce Ucraina a depus plângere împotriva Rusiei. Ucraina acuză Rusia că a comis crime de război pe teritoriul ei.

Rusia este reprezentată la acest proces de o echipă de avocați. Totuși, cel puțin luni dimineață, apărătorii Rusiei nu s-au prezentat la audieri.

Potrivit presei occidentale, unul dintre acești avocați chiar și-a dat demisia, acum câteva zile. Avocatul și-a motivat demisia prin faptul că nu are argumente pentru a putea justifica agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Pe de altă parte însă, potrivit altor surse, se pare că regimul de la Moscova nu ar recunoaște calitatea Curții Internaționale de Justiție de a se pronunța asupra situației din Ucraina.

Atacul militar al Rusiei în Ucraina a început în dimineața zilei de 24 februarie 2022. În Rusia, această agresiune nu este denumită război, ci “operațiune militară specială”.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă