11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Congresul SUA este apărat de asediu

Congresul SUA este apărat de asediu prin deplasarea, la acest obiectiv din Washington, a unor efective uriașe de polițiști.

Forțele de ordine din capitala SUA au blocat drumurile spre Capitoliu cu autocamioane și cu garduri de protecție. Aceste măsuri au fost luate sâmbătă, 18 septembrie 2021. Patru persoane au fost arestate. Unul dintre arestați este un bărbat care avea o armă asupra lui.

Aceste măsuri sunt menite să prevină incidente cum au fost cele de la finalul mandatului președintelui Trump.

Acțiunile de protecție sunt adoptate în timp ce câteva sute de civili au venit să protesteze pentru a cere eliberarea celor arestați după violenţele de la 6 ianuarie 2021.

Congresul SUA este apărat de asediu

După cum se știe, la 6 ianuarie 2021, mii de cetățeni ai SUA au protestat susținând că alegerile din noiembrie 2020 au fost fraudate. În opinia protestatarilor, câștigătorul alegerilor nu era Joe Biden ci Donald Trump. În acel context, dintre protestatari, câteva sute de oameni au intrat prin forță în sediul Congresului.

Imediat după aceea, șeful Poliției care a asigurat protecția Capitolului în ziua de 6 ianuarie 2021 și-a prezentat demisia.

Ulterior, la 20 ianuarie 2021, la Capitoliu s-a desfășurat ceremonia prin care Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA. Și la acea ceremonie, sediul Congresului SUA a beneficiat de măsuri speciale de protecție.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă