29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

CIA l-a înregistrat pe prinţul saudit, cerând ca Jamal Khashoggi să fie „redus la tăcere”

Întrebat despre acest raport, un oficial turc a declarat pentru Reuters că nu are informaţii despre o astfel de înregistrare.

Arabia Saudită a transmis că prinţul Mohammed bin Salman nu a avut cunoştinţă anterior despre uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, acum şase săptămâni.

„Se vorbeşte de o altă înregistrare”, scrie jurnalistul ziarului Hurriyet, Abdulkadir Selvi, spunând că presupusul apel a avut loc între prinţul Mohammed şi fratele său, ambasadorul Arabiei Saudite la Washington.

„Se spune că şeful CIA, Gina Haspel, a indicat acest lucru în timpul vizitei sale în Turcia”, a scris el, adăugând că au discutat despre Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului.

„Se spune că prinţul moştenitor a ordonat „reducerea la tăcere a lui Jamal Khashoggi cât mai repede posibil” într-un apel monitorizat de agenţia americană”, scrie acesta.

Jamal Khashoggi a fost ucis la consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, într-o operaţiune despre care preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost comandată de cel mai înalt nivel de conducere din Arabia Saudită.

După ce a oferit numeroase explicaţii contradictorii, autorităţile Riyad au declarat săptămâna trecută că Khashoggi a fost ucis şi corpul său dezmembrat după ce negocierile de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită au eşuat.

Ultima oră
Pe aceeași temă