25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCât de mult aur există în lume ?

Cât de mult aur există în lume ?

Aurul și-a păstrat valoarea de-a lungul istoriei, parțial datorită faptului că este indestructibil. Asta înseamnă că practic tot aurul din lume care a fost extras există încă, într-o formă sau alta. Este posibil să se fi transformat în bijuterii sau îl poți regăsi în lingouri. Așadar, cât de mult aur s-a extras și cât din el a rămas sub pământ ?

Unde se află tot aurul ?

Consiliul Mondial al Aurului estimează că minerii au extras un total de 201.296 de tone de aur, rămânând alte 53.000 de tone în rezervele subterane identificate, conform TheVisualCapitalist.com.

Aproape jumătate din tot aurul extras până acum există sub formă de bijuterii.

Investitorii din întreaga lume cumpără aur datorită capacității sale de a oferi valoare, iar atunci când inflația crește, aurul acționează adesea ca o „siguranță”.

În consecință, investițiile sunt una dintre cele mai mari utilizări finale ale aurului, cu peste 44.000 de tone de aur deținute sub formă de lingouri, monede la fondurile tranzacționate la bursă (ETF).

Pe lângă investitori, băncile centrale se numără printre cei mai mari deținători de aur. Spre deosebire de rezervele valutare, acțiunile și titlurile garantate cu datorii, valoarea aurului depinde în mare măsură de cerere și ofertă. Prin urmare, băncile centrale folosesc adesea aurul pentru a-și diversifica activele și a se proteja împotriva deprecierii monedei.

Deși aurul este un metal prețios, are și diverse utilizări industriale. Spre exemplu este folosit în electronică sau stomatologie. De fapt, se estimează că un iPhone tipic conține aproximativ 0,034 grame de aur. Aceste utilizări industriale reprezintă 29.448 de tone sau aproximativ 15% din tot aurul existent deja pe piață.

Rezerve de aur

În 2020, în rezervele de aur din întreaga lume, existau 53.000 de tone de aur. Iată unde se află tot acest aur:

ȚaraRezerve de aur (tone)% din total
Australia 10,00019%
Rusia 7,50014%
America3,0006%
Peru 2,7005%
Africa de Sud2,7005%
Restul țărilor27,10051%
Total53,000100%
Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Spania, Festivalul Medusa: O persoană a murit, după ce scena a căzut din cauaza vântului puternic. VIDEO

O persoană a murit și cel puțin alte 40 au fost rănite, după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unor părți ale unei scene...

„Satana în drumul spre Iad”: mass-media iraniană se laudă în atacul asupra lui Salman Rushdie

În 1989, ayatollahul Ruhollah Khomeini, regretatul lider iranian, a emis o fatwa împotriva lui Rushdie după publicarea versurilor satanice. Ziarele iraniene l-au lăudat pe atacatorul...
00:01:22

VIDEO: Pompieri din toată Europa luptă împotriva incendiilor din Franța

Vineri, 12 august, pompierii din întreaga Europă au sărit în ajutorul Franței pentru a lupta împotriva unui incendiu de vegetație de proporții, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă