19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBoris Johnson impune „planul B” în Anglia pentru combaterea Omicron

Boris Johnson impune „planul B” în Anglia pentru combaterea Omicron

Premierul britanic Boris Johnson a impus miercuri restricții mai dure pentru combaterea Omicron, în Anglia. Acesta le-a cerut oamenilor să lucreze de acasă, să poarte măști în locuri publice și să folosească certificatul Covid.

Numit „Planul B”, pentru a încetini răspândirea variantei de coronavirus Omicron, Johnson le-a ordonat oamenilor să lucreze de acasă și să poarte măști în locuri publice. De asemenea, cetățenii trebuie să prezinte certificatul Covid pentru accesul la cluburi de noapte și locuri cu aglomerație mare.

Boris Johnson a impus restricții mai dure în Anglia pentru combaterea Omicron

„Vreau să fiu absolut clar cu voi. Nu cred că putem continua la infinit cu intervenții non-farmaceutice – mă refer la restricții asupra modului de viață al oamenilor – doar pentru că o proporție substanțială a populației încă, din păcate, are Nu ne-am vaccinat. Și cred că va trebui să avem o conversație națională despre calea de urmat și despre alte lucruri pe care le putem face pentru a-i proteja pe cei care sunt greu accesibile, care nu s-au vaccinat dintr-un motiv sau altul , care pot avea motive medicale pentru care nu se pot vaccina, alte moduri de a-i proteja”, a spus Boris Johnson.

Vestea vine în timp ce Johnson se confruntă cu o reacție după ce a apărut un videoclip în care angajații seniori din Downing Street râd despre organizarea unei petreceri de Crăciun în timpul blocării în urmă cu un an.

Videoclipul, difuzat marți la ITV din Marea Britanie, arată personalul lui Johnson, inclusiv fostul său secretar de presă Allegra Stratton, ținând o conferință de presă simulată, glumind și râzând despre o petrecere de Crăciun din Downing Street „vineri seară”, când astfel de festivități au fost interzise. Stratton și-a dat acum demisia din actualul rol de purtător de cuvânt al guvernului.

Deși sunt încă departe de blocajele totale impuse la începutul pandemiei, noile măsuri au fost descrise drept o „lovitură de ciocan” pentru restaurantele, cafenelele și magazinele din centrul orașului, care sunt disperate ca comerțul de Crăciun să își refacă finanțele.

Mulți parlamentari din propriul partid al lui Johnson sunt, de asemenea, supărați pe noile restricții, temându-se de impactul pe care îl vor avea după ce economia s-a redus cu 10% anul trecut.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă