26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBoris Johnson, anchetat de Parlamentul britanic

Boris Johnson, anchetat de Parlamentul britanic

Parlamentul britanic a declanşat, joi, o anchetă împotriva premierului Boris Johnson, acuzat că a indus în eroare legislativul prin reacţiile sale iniţiale la informaţii conform cărora a încălcat măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus. 

Parlamentarii au aprobat o moţiune prin care se cerea instituirea unei comisii care să stabilească dacă premierul Johnson se face vinovat de ultraj la adresa Camerei Comunelor, prin declaraţiile în care nega că el şi personalul său au participat la petreceri în reşedința din Downing Street, în timpul carantinei impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

Având în vedere că poliţia i-a aplicat ulterior premierului o amendă pentru nerespectarea restricţiilor, declaraţiile sale ar putea fi considerate false.

Moţiunea a fost adoptată fără cu majoritate de voturi, după ce guvernul de la Londra a renunţat la încercarea de a amâna o decizie privind ancheta parlamentară.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Misterele tradiționale de la examenele naționale

Avem din nou diferențe de peste două puncte după recorectarea tezelor de la Evaluarea Națională. Sunt ceva mai puține în acest, 17, după cum a...
00:01:01

Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Parcul de distracții pentru copii Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID. Mii de vizitatori s-au dus în Shanghai Disneyland joi (30 iunie) pentru...

Zece operatori economici din mall-ul Băneasa, închişi temporar de ANPC 

Zece operatori economici din mall-ul Băneasa au fost închişi temporar de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce acolo au fost găsite...
Ultima oră
Pe aceeași temă